MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013”
Hévízen tartotta a „Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttmûködési Program 2007-2013” elnevezésû pályázatának nyitó rendezvényét, projekttalálkozóját Hévíz és Csazma városa.

A horvátországi delegációt, melynek tagja volt Dinko Pirak, Csazma polgármestere, Petar Novacski, Muraköz Megye Közgyûlésének elnökeésRudi Grula, Muraköz Idegenforgalmi Közösségének vezetője, Papp Gábor fogadta a városházán.

- Hévíz és Csazma között 2008 óta van partnerkapcsolat, többször fogadta a város a horvát mûvészeti csoportokat, valamint a hévízi csoportok is többször felléptek Csazmán – hangzott el a beszélgetés során.

A felek rámutattak: a két ország népét elsősorban történelmi kapcsolat fûzi össze, több település – így Hévíz és Csazma is – a mai kor „kihívásainak” megfelelően a kultúra és a turizmus területén szeretné szorosabbá fûzni a kapcsolatokat.

Papp Gábor polgármester jelezte: a baráti kapcsolatokat akár testvértelepülési megállapodás aláírásával is megpecsételhetik a későbbiek során, hiszen ez irányú szándékát Csazma már jelezte is Hévíznek.

A horvát küldöttség ezt követően részt vett a Víz Világnapja hévízi rendezvényein, szállásukról a Hévízi Szobakiadók Szövetsége gondoskodott.

A települések a jövőben több közös programokkal színesítik városaik rendezvény kínálatát. A rendezvények zalaszentgróti helyszíneken is zajlanak, mivel a projekt vezető kedvezményezettje Zalaszentgrót városa.

Nézze meg galériánkat!

(Forrás: Városháza)