MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Magyarország mindig is Európa része volt, és az is marad
A Hévízi Szabadegyetem vendége volt dr. Gulyás Gergely alkotmányjogász, országgyûlési képviselő március 20-án, a Városi Könyvtárban. Az alig harminc éves politikus, aki az Alkotmány-előkészítő Eseti Bizottság Alelnöke, az Emberi Jogi Bizottság alelnöke, valamint a 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottság elnöke is egyben, az aktuális politikai kérdésekről tartott érdekfeszítő előadást.

Gulyás Gergely a kormány gazdaságpolitikai célkitûzéseit és elvégzett feladatit ismertette, különös tekintettel az egészségügy és az oktatás átalakításának céljára. Elmondta, hogy 2012-ben Magyarországon egy gyermek majdani lehetőségeinek nem lehet akadálya az, hogy az országon belül hová születik. Az oktatás finanszírozása és ebből adódó színvonala pedig nem függhet a fenntartó önkormányzatok adóbevételeitől. Az ifjú, ám rendkívül karakteres és határozott politikus ezt követően hazánk és az Európai Unió viszonyáról, az európai „kettős mércéről” beszélt. Elmondta: hazánk Alaptörvénye rengeteg elismerést kapott az európai országokban, csak a liberális nemzetközi sajtó ezeket nem preferálta. Az, hogy hazánk ellenzéki politikusai irtóznak a nemzeti érdekek megfogalmazásától és megóvásától, sajnos a 40 éves szocialista diktatúrának köszönhető. Mint fogalmazott, a magyar szocializmus erősen internacionális volt, míg a környező szocialista országokban sikerült némi nemzeti önazonosságot és öntudatot kreálni, addig a magyar társadalomból ezt szisztematikusan irtották. A nemzeti keresztény politikai vonal éveken át próbálta bebizonyítani, hogy hazánk Európához tartozik, és nem Moszkvához. Akik akkoriban még Moszkva felé fordultak, most Brüsszelbe járnak panaszkodni a kormányra.

Gulyás Gergely ezután a 2006-os rendőri túlkapásokat és intézkedéseket elevenítette fel, számos hozzá intézett kérdésre válaszolva.