MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Május végén tartott soros ülésén a hévízi képviselő-testület
Május végén tartott soros ülésén a hévízi képviselő-testület tárgyalta és elfogadta a város gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatairól és s szolgálat 2010. évi tevékenységeiről szóló, a Hévízi Sportkör munkáját és az önkormányzati támogatás felhasználását bemutató beszámolót, a marketing egyesült és a Festetics Mûvelődési Központ beszámolóját.

 

Támogatta a testület az önkormányzat két pályázaton való indulását. A „Munkanélküliek foglalkoztatása és munkaerő-piaci reintegrációja az önkormányzati szervezésû kedvezményes munkaerő-kölcsönzés eszközével Hévíz és Keszthely városában” projekt előkészítési költségeit bruttó 550.000,- Ft összegben fogadták el azzal, hogy sikeres pályázat esetén az ezen úton munkába kerülők munkában maradási esélyei jelentősen nőnek.

Döntött a testület kerékpárút kialakítását célzó pályázat beadásán, a tervezett nyomvonal az Ady utcától Dobogómajorig vezetne.

Tárgyalták a képviselők a város környezetvédelmi programja időarányos teljesüléséről szóló előterjesztést, valamint az Aquamarin szálló forgóeszköz hitelének meghosszabbítását, az ügyvezető premizálásának kérdését és a szálló újonnan indult fitnessz szolgálgatásának lakossági bérlet kedvezményére vonatkozó előterjesztést. Utóbbi szerint a hévízi lakosok részére a fitnes zszolgáltatás 2011. évi éves bérlete 40.000 forintba kerül, fürdőszolgáltatással együtt történő igénybe vétel esetén 60.500 forint a bérlet díja.

Névadás is történt az ülésen: az érintett lakosok kérésének eleget téve a Fecske és Babócsay utca közötti utcát Derûs utcának keresztelte a testület.