MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Már készülnek a nemzetközi virágos versenyre
Az Európai Virágos városok és falvak versenyének zsûrije a nyár folyamán látogatja végig mindazokat a településeket, melyek hazai megmérettetéseken a legjobbaknak találtattak, így méltán képviselhetik országukat a nemzetközi versengésben.

Bár a zsûrizés időpontja még távolinak tûnik, a versenyre való felkészülés már elkezdődött, de úgy is mondhatnánk: gőzerővel folytatódik. A nemzetközi gálán résztvevő települések ugyanis kettőzött erővel és figyelemmel folytatják azt a munkát, mellyel már eddig is kiérdemelték, hogy képviseljék hazájukat a belgiumi nemzetközi versenyen.

Magyarországot a városok kategóriájában Hévíz, a településekében Csopak képviseli az őszi díjkiosztón.

A két település szakemberei, intézményi és önkormányzati képviselői a közelmúltban Hévízen találkoztak a hazai szervezőbizottság tagjaival, hogy előadások és kötetlen beszélgetés keretében tekintsék át azokat a teendőket, melyeket a zsûrizésig meg kell valósítani a minél sikeresebb szereplés érdekében.

 

Prutkay János, a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny Szervező Bizottságának elnöke a nemzetközi szervezet felépítését mutatta be, Bocsi Andrea, a Magyar Turizmus Zrt. projektmenedzsere a szakmai felkészülés egyes állomásairól szólt, Spanyárné Halász Szilvia, Székesfehérvár főkertésze a korábbi években már zsûrizett településekről mutatott be fotókat egy-egy bírálati szempontot figyelembe véve, majd a tavaly arany minősítést kapott Balatonfüred felkészülését koordináló Pádár Tibor mondta el gyakorlati tapasztalatait.

 

A felkészítés folyamatos lesz a hónapok során, hiszen a méltó szerepléshez nélkülözhetetlen minden érintett közös munkája.