MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Marad az előkertekkel kapcsolatos szabályozás
Az eredeti, a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendeletben megfogalmazott kitételek szerint lehet továbbra is az előkerteket árubemutatás céljára használni és igénybe venni – mindezt a megyei kormányhivatal állásfoglalása erősítette meg, melyet írásban is elküldött a kormányhivatal az önkormányzat felé. Az állásfoglalást Papp Gábor polgármester ismertette a képviselő-testület október 13-i rendkívüli ülésén.

Mint ismeretes, az önkormányzat április 1-től életbe lépett közterület használatot szabályozó rendeletének előkertekkel kapcsolatos szabályozását többen kifogásolták, a rendeletet a kormányhivatalnál támadták meg. A kormányhivatal ebből kiindulva kifogásolta az önkormányzat szabályozását, a kifogásokat azonban a képviselő-testület nem fogadta el. Az önkormányzat érveinek a kormányhivatal végül egy kiegészítéssel élve helyt is adott, így a szabályozás – a kiegészítéssel kibővítve – továbbra is érvényben marad.

Módosította a Hévíz Hazavár önkormányzati útiköltség hozzájárulás és ösztöndíj elbírálásának helyi szabályozásáról szóló rendeletét is a testület. A változások értelmében október végéig lehet leadni az útiköltség hozzájárulásokra vonatkozó igényeket a polgármesteri hivatalban.

Foglalkozott a testület a Hévízi TDM Egyesület 2011. évi támogatás háromnegyed évi elszámolásával is, melyet el is fogadtak a képviselők. Ezzel párhuzamosan – többek között a pályázati támogatások csúszása miatt – tízmillió forint többlettámogatást is megítéltek az egyesületnek.

A képviselők elfogadták, hogy az adventi időszak kezdetére megnyíló jégpálya sátor beszerzéséhez a kivitelezőnek előleget folyósítsanak.

Papp Gábor polgármester tájékoztatta a képviselőket az egregyi óvodai szülői értekezletein szerzett tapasztalatairól. Jelezte: a szülőkkel való találkozás során sikerült az óvodával kapcsolatos komoly félreértéseket tisztázni, s a szülők rendelkezésére bocsátotta az óvodáról készült szakértői véleményt is, bízva abban, hogy a felmerülő kérdésekre így minden tekintetben választ kapnak az érintettek.