MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Március elsejétől már az új működési és árusítási rend szerint nyithat a piac Hévízen – többek között erről is döntött a város képviselő-testülete legutóbbi, rendkívüli ülésén.
A piac termelői piacként mûködik a jövőben, ahol a hévízi és környékbeli termelők saját készítésû, minőségi termékeik kapnak helyet, és lehetőség nyílik hagyományőrző szakmák, tevékenységek látvány bemutatására is. A piac elrendezésén a jövőben folyamatosan finomítani kíván az önkormányzat.

Ismételten tárgyalták a képviselők azt a tervezetet, mely a közterületek használatának rendjét kívánja szabályozni. A végleges változat a március végi ülésen kerül a testület elé. A képviselők Papp Gábor polgármester javaslatát elfogadva hét fős munkacsoport megalakításáról határoztak, melynek feladata, hogy a szabályozáshoz kapcsolódó lakossági, kereskedői véleményeket, javaslatokat kísérje figyelemmel, és azok tervezetbe építésének lehetőségeit vizsgálja. Az önkormányzat várja az aláírással, elérhetőséggel ellátott javaslatokat a kabinet@hevizph.hu címre. A Hévízen mûködő, illetve a városhoz kötődő szervezetek, csoportok támogatásáról is szavaztak a képviselők. A támogatásokra rendelkezésre álló összeg egy részét elkülönítették, későbbi felhasználásra , más csoportok támogatására is lehetőséget hagyva. Az előző évek törvénytelenségei és visszásságai miatt többedszer került a Hévízi Sportkör mûködésének ügye a testület elé. A képviselők mindeddig keresték azokat a megoldásokat, melyek segítségével a sportkör folytatni tudja munkáját. A rendkívüli ülésen ez ügyben megnyugtató döntés születhetett, a sportkör elmúlt évekbeli ténykedését illetően azonban a vizsgálatok még nem fejeződtek be, a képviselő-testületre még számos intézkedés vár e kérdésben. Elfogadta a testület annak a pályázatnak a kiírását, melynek segítségével a parkolási rend kialakításához szükséges eszközök beszerzése lehetővé válik. Pályázatot írtak ki a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény intézményvezető helyettesi munkakörének betöltésére, és elbírálták azokat az ajánlatokat is, melyek a Rózsakert étterem bérbe vételére érkeztek az önkormányzathoz. Utóbbi esetében az önkormányzat a törvényi lehetőségeket is figyelembe véve meghívásos pályáztatást bonyolított le, mivel olyan bérlőt kerestek az étterem hasznosítására, aki fel tudja vállalni nemcsak azt, hogy a Rózsakert felújítását lehetővé tett pályázat szigorú előírásainak megfelel, hanem azt is, hogy az étterem hiányosságait is pótolja a jövőben – ennek költségei több tízmillió forintra rúgnak.

(Forrás: Városháza)