MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Marketing hírlevél
Megjelent a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület legfrissebb, májusi hírlevele, melyből megtudhatják, hogy több forgatócsoport is járt a közelmúltban Hévízen, valamint azt, hogy júniusban ismét a városból jelentkezik az ATV Reggeli Jam címû mûsora. Mindezek mellett az egyesület új kezdeményezéseiről is olvashatnak.

HÍRLEVÉL 2009. május

Kalandjárat forgatás
A TV2 csatornán futó Kalandjárat címû utazási magazin forgatott Hévízen az egyesület szervezésében április végén. A Hévízről szóló részben a tófürdőt, az aktuális program kínálatot és az Egregyi városrészt mutattuk be. Mivel ez az egyik legnézettebb turisztikai mûsor, így számos pozitív visszajelzést kaptunk a május 2-i adás után.

Orosz forgatócsoport Hévízen
Az orosz NTV turisztikai mûsorának stábja látogatott el városunkba április végén. A stáb egy 7 részből álló Magyarországot bemutató sorozatot készít, amiből az egyik rész teljes egészében Hévízről fog szólni. A stábnak a város látnivalói mellett a speciális iszap pakolást mutattuk be a tófürdőn, majd a Hévízgyógyfürdő Kht. szakorvosa nyilatkozott az kúra hatásairól. Ezt követően a Zöld Nap véderdőben zajló programjára látogattak el, majd a hagyományos magyar gulyás elkészítését vették filmre a Magyar Csárdában. Köszönet tagjainknak, akik segítették a film elkészítését!

Svéd és norvég újságíró csoport
Április 25-28. között svéd és norvég újságírói study tour volt a Balaton régióban a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében. A csoport 1 napot töltött Hévízen, ahol a tófürdő megtekintése mellett kerékpár túrával vártuk Őket. A study tour első cikke május 20-án fog megjelenni: egy öt oldalas cikk a norvég MAT og HELSE (Étel és egészség) címû magazinban.
A svéd és norvég újságírók második csoportja május 9-12 között látogatott el a régiónkba, akiket szintén nagy örömmel fogadtunk.

ATV Reggeli Jam kitelepülés
A tavalyi pozitív országos visszhang hatására idén is megszervezzük az ATV Reggeli Jam címû mûsorának élő közvetítését a gyógytó partjáról. A tervek szerint a hévízi mûsorok június 17-18-19-én és 22-23-án reggel kerülnek adásba. A tavalyi változatos mûsorszerkesztés eredménye ként idén a Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság is komoly anyagi támogatást nyújt a kitelepüléshez. A mûsorokat igyekszünk úgy összeállítani, hogy a város teljes turisztikai kínálatát bemutassuk, a gyógykúráktól a gasztronómiáig.

Hévíz Város Turizmusáért Díj
Mivel a város életének legmeghatározóbb eleme a turizmus, ezért az egyesület kezdeményezte a „Hévíz Város Turizmusáért Díj” megalapítását. A díjat minden évben egy Hévízen tevékenykedő turisztikai szakember kapja, aki kiemelkedően sokat tett a város idegenforgalmának fellendítéséért. Első alkalommal április 29-én 19.00 órakor Josef Mutsch Úr vehette át a díjat a Városháza Konferencia termében. Az emlék kerámiát és oklevelet Vértes Árpád polgármester és Könnyid László egyesületi elnök adták át.

Hévíz márkás termékek
Kísérleti jelleggel tavirózsa logoval és Hévíz felirattal ellátott bögre, válltáska és törölköző forgalmazását indítja el a Tourinform Iroda. A termékek május végére készülnek el, amelyeket tagjaink beszerzési áron megvásárolhatnak, majd továbbértékesíthetik vendégeik felé. Amennyiben a kezdeményezés sikert arat a vendégek körében, tovább bővítjük a termék kínálatot. Amennyiben Ön is szeretné a tavirózsás termékeket forgalmazni, kérem jelezze az Egyesület elérhetőségein.

Szálláskatalógus frissítés
A 2008 nyarán 10.000 példányban kiadott összesített szálláskatalógus hamarosan elfogy. A vásári és Tourinform Irodai tapasztalatok azt mutatják, hogy a vendégek az összesített katalógust sokkal jobban kedvelik, mint a különálló ajánlatokat. Ennek következtében gyorsabban is fogyott, mint a korábbi – csak kereskedelmi szállásokat tartalmazó – kiadvány. Már megkezdtük az előkészületeket, és hamarosan tagjainkat is megkeressük a szálláskatalógusba való bekerülés, illetve a tavalyi hirdetésük frissítése kapcsán. Előre láthatólag 24 oldalas lesz a kiadvány, a már megszokott formai és tartalmi felépítéssel.

Továbbra is aktív túrák Hévízen
Városkerülő Nordic Walking túra
A résztvevő vendégek képzett oktató kíséretében teszik meg a Véderdő – Nemesbük – Egregyi pincesor útvonalat. Időtartama: körülbelül 1,5 óra.
Találkozás a Tourinform Iroda előtt (Rákóczi u. 2.) minden hétfőn és pénteken 16.00 órakor. A túra indításához szükséges létszám min. 5 fő.
Részvételi díj: 700 Ft / fő. A túrázni vágyók részvételi szándékukat az indulás napján 12.00 óráig jelezhetik az Iroda elérhetőségein.
Szervezett kerékpártúrák minden szerdán és szombaton 11 órától!
Szerdán: Kis-Balaton túra (40 km), kezdőknek is ajánlott!
Szombaton: Hévíz - Rezi (vár) - Zalaszántó (Sztupa) –Hévíz (45 km) haladóknak és bátrabb kezdőknek is! Indulási hely: Tourinform Iroda
A túrázni vágyók részvételi szándékukat az indulás napja előtt zárásig (16.00 óráig) jelezhetik az Iroda elérhetőségein. A túra indításához szükséges létszám min. 5 fő.
Részvételi díj: 2900 HUF/fő ami a kerékpárkölcsönzés árát is tartalmazza. Saját kerékpárral: 1000 HUF/fő

(Forrás: Hévíz Turizmus Marketing Egyesület)