MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Másfél milliárdos támogatási szerződés
Ünnepélyes keretek közt aláírták azt a szerződést, mellyel a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség másfél milliárd forintos támogatást biztosít a Hévízgyógyfürdő Kht. új fürdőjének és terápiás centrumának kialakítására. A hazai kiemelt projektek közt – uniós társfinanszírozással - megvalósuló beruházás összköltsége ötmilliárd forint lesz. A Kht. a megvalósításhoz szükséges további három és fél milliárd forintot fejlesztési hitelből teremti elő.

A támogatási szerződést Horváth Jácint, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nevében eljáró Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója és Dr. Hegedûs Lajos, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht. ügyvezető igazgatója írta alá Hévízen a városházán.
A Kht. kisebbségi tulajdonosának képviseletében felszólaló hévízi polgármester történelmi eseménynek nevezte a napot, hiszen ilyen összegû támogatásban még nem részesült a település. Vértes Árpád hangsúlyozta, hogy a fejlesztés nem csak a város érdeke, hiszen profitál belőle az ország, mialatt húzóerőt jelent az egész térség számára.
- A hévízi projekt jó példa arra, hogy a stratégiai gondolkodás meghozza gyümölcsét. A nemzeti turizmusfejlesztési stratégia megalkotásakor éppen az volt a célunk, hogy az uniós támogatások lehívásának idejére átgondolt, megfelelő tervekkel rendelkezzünk – emelte ki Dr. Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár. - Az volt a célunk, hogy ne egymással versengő, hanem egymást kiegészítő projektek valósuljanak meg.
Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, többek közt azt üdvözölte, hogy a gazdasági válság időszakában kiutat mutató fejlesztést hoz a támogatott beruházás.
Újhelyi István, az Országos Idegenforgalmi Bizottság elnöke úgy fogalmazott, hogy a nemzeti turizmusfejlesztési stratégia mutatós projektjét indították útjára, mely az egészségturisztika zászlóshajója lehet itthon és külföldön.
- Három éve, a Nyugat-dunántúli Operatív Programot tervezésekor, nem volt kétséges, hogy Hévíznek a kiemelt projektek közt kell szerepelnie. Teljesen biztosak vagyunk a sikerben, hiszen ez volt az egyik legjobb turisztikai projekt, mely nem csak az idegenforgalomra, hanem a közlekedésre, a gazdaságra is hatással lesz. Több beruházás erősíti egymást, hiszen a közelmúltban a belváros rekonstrukciójára közel félmilliárd forintot nyert az önkormányzat, így a fejlesztések hatványozottan éreztetik majd hatásukat – fogalmazta meg Horváth Jácint a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési ügynökség igazgatója.
- Mire a gazdasági válságon túljutunk, arra megkezdi mûködését az új fürdő és terápiás centrum. A kivitelezés munkahelyet teremt a helyi vállalkozóknak, míg a beruházás elkészülte után 84 fővel bővül a kórház dolgozói létszáma – ismertette a fejlesztés foglalkoztatásra gyakorolt hatását Dr. Hegedûs Lajos a Hévízgyógyfürdő Kht. ügyvezető igazgatója.
A projekt keretében 15 gyógyszolgáltatás újul meg, 14 új terápiát biztosítanak és 14 wellness szolgáltatás teszi teljessé a kínálatot. Az új fürdőház részben fedett, részben kültéri medencékkel bővül, s ezek közt olyan is lesz majd, melyet a súlyosan mozgáskorlátozottak is igénybe tudnak venni. A gyógyászati központ az eddigiektől eltérő prevenciós és rehabilitációs szolgáltatásoknak ugyancsak helyet ad, mialatt megújulnak a gyógyfürdőt övező parkok és terek..
A centrum megvalósítása 2009 elején kezdődik és 2011-re tervezik az átadás

(Forrás: Hévízi TV)