MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Másodszor is karácsonyi vásár és fesztivál
A hévízi kistérségi vásár és fesztivál megnyitójának résztvevői Debrei Zsuzsannával és Hertelendy Attilával – a Hevesi Sándor Színház mûvészeivel - együtt énekelték az operett-slágereket. Év végéig minden hétvégén programok szórakoztatják a Deák térre érkezőket. Közben pedig várják a vendégeket a vásározók standjai, a falatozók és azok a borházak, ahol az évszaknak megfelelően a forralt bor a legkeresettebb innivaló.

Elsősorban a környék kézmûvesei, kereskedői és intézményei képviseltetik magukat a vásáron, hiszen a program kiinduló ötletét is az adta, hogy a kistérség nyolc települése közösen szervezzen olyan programot, mely a téli időszakban is programot biztosít a vendégeknek. Mint Vértes Árpád polgármester köszöntőjében ismertette, az anyagi háttér előteremtésében jelentős szerepe van annak, hogy a komplex kistérségi napok pályázatán nyolcszázezer forintos pályázati támogatást sikerült elnyerni.
- Nem elég, ha egy település önmagában akar érvényesülni. Valakivel szövetkeznie kell ahhoz, hogy gazdagodjon és boldogulhasson. Ezért is töltünk együtt egy délutánt a térségi polgármesterekkel, mikor átbeszéljük programjainkat, elképzeléseinket - mondta vásári megnyitójában Gráf József. A földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter rövid számvetésben összegezte az idei év történéseit is. Értékelése szerint a mezőgazdasági ágazat rendkívül nehéz helyzetben dolgozott, de sokat haladt előre. Ezt igazolják a sertés- és baromfiágazatban megvalósult fejlesztések, az üvegházak, a palántanevelők, a kétszer meghirdetett géptámogatási pályázat vagy épp a falumegújítást segítő programok indítása. Végül arra bíztatta a vásár látogatóit, hogy a jó minőségû, biztonságos magyar élelmiszereket vásárolják.
A hivatalos megnyitó után indult útjára a karácsonyi fesztivál, melynek programjai közt a kézmûves fesztiváltól az íjászbemutatón át a kistérségi mûvészeti csoportok fellépéséig számos színes rendezvény helyet kap majd.

(Forrás: Hévízi TV)