MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Mechatronikai mérnöki képzés indul Zalaegerszegen
Kedves továbbtanulni szándékozó Fiatalok! A Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának Gépészeti és Mechatronikai Intézete nappali tagozatú MECHATRONIKAI MÉRNÖKI BSc. szintû képzést folytat Zalaegerszegen. A zalaegerszegi képzés nappali tagozatú, kreditrendszerben mûködő, 3,5 év (7 félév) időtartamú.

Az elméleti képzések a volt laktanya helyén kiépült felsőoktatási központban, az NYME FMK Mûszaki Képzési és Kutatási Központjában, míg a gyakorlati képzések iparvállalatoknál és a zalaegerszegi mûszaki szakközépiskolákban a magas mûszaki színvonalra fejlesztett laborokban folynak.

A NymE-FMK Zalaegerszegi Mûszaki Képzési és Kutatási Központja várja a jelentkező és érdeklődő diákokat! A cél olyan mérnökök képzése, akik képesek a mechatronika nemzetközileg elfogadott definíciója szerint a gépészet, az elektronika/elektrotechnika és az informatika tudományterületeinek egymást segítő integrációja révén komplex termékeket és gyártórendszereket tervezni és üzemeltetni. Tipikus mechatronikai termék például a videokamera, vagy egy integrált gyártócella. A hallgatókat a NYME és BME egyetemi oktatói mellett a BGF PSZK Zalaegerszegi Intézetének tanárai, illetve gyakorló üzemi szakemberek tanítják.

A mechatronika nem egyszerûen csak egy új tudományterület, hanem mérnöki szemléletmód. Ez egy kiemelten mûvelt szakterület mellett feltételezi a másik kettő alkalmazási szintû ismeretét is. A kredit rendszerû képzés a természettudományos és a mûszaki alapozó ismeretek oktatásával kezdődik. Kiemelten kezeljük a számítástechnika és a mûszaki ismeretek oktatását. A választható tantárgyak lehetővé teszik speciális mûszaki és gazdasági ismeretek elsajátítását

A képzés tanterve biztosít továbbá 4 féléves testnevelési lehetőséget (kosárlabda, foci, úszás, kondi, lovaglás, íjászat, jégkorcsolya, tánc) és 5 féléves ingyenes nyelvoktatást. A gyakorlati képzés során – amely lényeges része az oktatásnak – a hallgatók megismerkedhetnek a városban vagy környékén mûködő igen korszerû iparvállalatokkal és vállalkozásokkal, amelyek kölcsönös elégedettség esetén elhelyezkedési lehetőséget is jelenthetnek számukra. A térség ipari fejlődése garancia arra, hogy egyre nő az igény a mechatronika területén jártas szakemberek iránt.

A szakon a továbbtanulás lehetősége adott a NYME, BME és más egyetemek mûszaki vagy informatikai mesterszakjain.

Fontos, hogy minden hallgató számára kollégiumi elhelyezést és ingyenes Internetes hozzáférési lehetőséget tudunk biztosítani. A támogató megyei és városi önkormányzatok, valamint ipari partnerek segítségével törekszünk ösztöndíjakkal csökkenteni az oktatás anyagi terheit.

A jelentkezés határideje 2011. február 15.   További információk:

- 2011-es felvételi tájékoztató (NYME-FMK)

- Hallgatói ügyintézés (Máté Ildikó): E-mail: zalagepesz@mail.bme.hu, Tel.: 92/596-490, Fax: 92/596-489. Kustánné Fitos Amália oktatásszervező (kustan.fitos@pszfz.bgf.hu, tel.: 92/509-948)

- Honlap: www.felvi.hu

- Dr. Németh Árpád egyetemi adjunktus, képzési igazgató (arpinem@eik.bme.hu, tel.: 1/463-1386, 92/596-490)

Az egységes felvételi rendben maximum 480 pont érhető el a középiskolából hozott eredmények és/vagy az érettségi vizsgák eredménye alapján. A jelentkező számára előnyösebb módon számított pontszámhoz a többletpontokat (max. 80) hozzáadják. Az adott intézménybe (karra, szakra, tagozatra) jelentkezők felvételéről egységes rangsorolás alapján történik a döntés.

A felvételi összpontszám meghatározása a következőképpen történik:
tanulmányi pontok (max. 200) és az érettségi pontok (max. 200) összegzésével, vagy az érettségi pontok (max. 200) megkettőzésével.
A két számítási mód közül automatikusan a jelentkező számára kedvezőbb pontszámítást alkalmazzák.

A tanulmányi pontokat (max 200) az osztályzatokból számítják: a magyar nyelv és irodalom átlaga, a történelem, a matematika, egy választott tantárgy valamint egy választott idegen nyelv utolsó - tanult - két év végi érdemjegyeiből (25-25) és ez a szám kerül megkettőzésre (max. 100). Ehhez jön még az érettségi tárgyak százalékos eredményének átlaga egész számra kerekítve (max. 100).

Reméljük elnyerte tetszéseteket a zalaegerszegi mechatronikai mérnöki képzés!

Jelentkezzetek a zalaegerszegi mechatronikai mérnöki BSc. szakra!

Szívélyes üdvözlettel:

Dr. Jereb László sk. dékán
Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar  
Dr. Németh Árpád sk.  képzési igazgató
Nyugat-magyarországi Egyetem FMK
Gépészeti és Mechatronikai Intézet
Zalaegerszegi Mûszaki Képzési és Kutatási Központ  

Nyílt nap: 2011. január 21. 1000 óra

Helyszín:Felsőoktatási centrum (BGF PSZK Zalaegerszegi Intézete, BME, NymE közös telephelye),

Nyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar, Gépészeti és Mechatronikai Intézet

 Zalaegerszegi Mûszaki Képzési és Kutatási Központ

Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A, „F” oktatási épület, III. emeleti előadótermek

(Forrás: Városháza)