MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Még igazságosabb rendszert alakítanának ki-Ülésezett a képviselő-testület
A hulladékszállítással foglalkozó Zöldfok Zrt.-vel folytatott polgármesteri tárgyalások eredményeként több könnyítést is javasolt a testület a hulladékszállítással kapcsolatban. A változások miatt a vonatkozó rendeletét módosította a képviselő-testület június 28-i soros ülésén.

A jelenleginél még igazságosabb rendszer javaslata szerint a szálláskiadói engedéllyel rendelkezők az emelt hulladékszállítási díjat az év 9 hónapjában kötelesek fizetni. Azok, akik hévízi lakással rendelkeznek, ám azt bizonyíthatóan nem használják (ezt a vízfogyasztás nagyságából állapítják meg), csupán alapdíjat fizetnek a jövőben. A számok ismeretében ezek a könnyítések vagy elosztódnak majd az egyéb helyekre, vagy a város vállalja át.   

A lakók és a vendégek minél nagyobb nyugalma érdekében változtatni kíván a testület a város zajrendeletén. A zajvédelmi szabályozás felülvizsgálata során elhangzott: amennyiben az önkormányzat és intézményei által végzett tevékenységek, rendezvények zajszintje a megengedett határérték feletti , egyedi elbírálás alapján adhat ki engedélyt a hivatal, és megfontolja a testület délutáni „csendes pihenő” időszak  bevezetését is. A javaslatokat szakértői állásfoglalás után foglalják be a meglévő zajrendeletbe, melynek végleges elfogadása várhatóan a következő ülésen történik.

Koncepció szintjén foglalkozott a testület a városháza tér parkrendezésének, valamint a városi rendezvénytért (piac  és környéke) területe rendezésének kérdésével. A Városháza esetében elsősorban technikai problémák indokolják a tér átrendezését: a mélygarázs a szökőkút miatt beázik, a pengefal feleslegesnek minősül, s tér burkolata több helyütt megsüllyedt), de kertépítészeti tervek is készülnek a területre. A környék egyik leglátogatottabbjává vált termelői piac esetében az esztétikus megjelenés és a vásárlók kényelmének előtérbe helyezése okán kíván változtatni az önkormányzat.

Elfogadta a testület a polgármesteri hivatal informatikai stratégiáját, valamint a sportkör 7,2 millió forintos többlettámogatási igényét az általános tartalék terhére. A civilek által alapított Hévíz Tenisz Egyesület pályahasználati kérelmének is helyet adtak a képviselők azzal, hogy az egyesület karbantartja a pályát és annak környékét.

Két KEOP pályázat benyújtásáról is döntés született az ülésen – támogatás esetén fedett kerékpár tárolók épülhetnek, öltöző és zuhanyzó felújítása és tíz kerékpár vásárlása valósulhat meg a sportpálya és az Aquamarin területén.

Kisebbségi tulajdonosként jóváhagyta a testület a kórház és az MNV Zrt. mint gesztor között a földgáz energia beszerzésére irányuló közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó együttmûködési megállapodást.