MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megalakult a Hévízi Kistérségi Társulás
A törvényi felhatalmazás alapján hivatalosan is kivált a korábbi társulásból és önálló kistérséget hozott létre Hévíz városa valamint Alsópáhok, Felsőpáhok, Cserszegtomaj, Nemesbük, Sármellék, Rezi és Zalaköveskút községek önkormányzata. A nyolc település képviselői titkos szavazással Vértes Árpád hévízi polgármestert választották a szervezet elnökéül. Két helyettese: Gyuk János cserszegtomaji és Németh Sándor felsőpáhoki polgármester lett.

Az önkormányzatok képviselőtestületei a közelmúltban határozatban döntöttek a Társulási Megállapodás elfogadásáról, így lehetővé vált az önálló szervezet megalakítása. Az új kistérségi lehatárolást hét önkormányzat kezdeményezte, míg Sármelléket a törvényhozók csatolták a kistérségbe. Noha a község képviselőtestülete korábban nem támogatta a kiválást a Keszthely-Hévízi kistérségből, a lehetőségeket mérlegelve mégiscsak „átszerződtek”. – Ha jó döntést akartunk hozni, akkor nem vált más lehetőségünk. A kimaradás azt eredményezte volna, hogy egy kistérséghez sem tartozunk, s ez nagy hátrányt jelentett volna a településnek - mondta Szabó Vendel Sármellék polgármestere.
Az alakuló ülés zömében a munka elindításához szükséges döntéshozatallal telt. Az elnökség megválasztását követően határoztak a pénzügyi bizottság összetételéről. Az elnöki teendőket Cserép Gábor Rezi polgármestere látja el, a bizottság két tagjának pedig Czigány Sándor alsópáhoki és dr. Simotics Barnabás nemesbüki polgármestert választották.
Az egyes térségfejlesztési feladatok ellátására, a döntések előkészítésére, a végrehajtás szervezésére eseti munkabizottságot hozott létre a társulási tanács. Elnöke Szabó Vendel, akinek munkáját Tolnai István zalaköveskúti polgármester és Tüdő László a hévízi polgármesteri hivatal mûszaki irodájának vezetője segíti.
Az ülésen jóváhagyták a társulás munkaszervezetének alapító okiratát. A társulási iroda létszámkeretét két főben állapították meg. A jövő évi költségvetés tervezése során a munkaszervezet végleges felépítését és létszámát újra tárgyalják. Elfogadták a munkaszervezet vezetői munkakörének betöltésére vonatkozó pályázati felhívást, s a pályázati eljárás lebonyolításáig Huszti Leventét választották a munkaszervezet megbízott vezetőjévé.
A tagok árgyaltak a még hátra lévő két hónap költségvetéséről is. Tagdíjként a nyolc település szeptember 25-étől, időarányosan 409 ezer forintot fizetett be. A gördülékeny munkavégzés érdekében Hévíz a 2008-as esztendőre esedékes tagdíjból 583 ezer forintot előre befizetett a hivatalosan járó 157 ezer forint mellé. A záró napirend keretében a társulás szervezeti és mûködési szabályzatának előkészítéséről tanácskoztak. A végleges SZMSZ-t 2008. január 31-éig kell kidolgozni.

(Forrás: HÉVÍZI TV)