MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megalakult az akciócsoport
Termálvölgye néven alakult meg az a Hévíz köré szerveződő akciócsoport, mely versenybe száll a Leader programban rendelkezésre álló hetven milliárd forintos hazai forrásért. A csoport vezetőjének Czigány Sándor alsópáhoki polgármestert, helyettesének pedig Merenics Béla cserszegtomaji vállalkozót és Németh Csabát, egy sármelléki civil szervezet vezetőjét választották a résztvevők.

A vezetőség összetétele is tükrözi azt a kitételt, mely a Leader program egyik alappillérének számít. Vagyis a közösségi kezdeményezéseknek kell teret kapniuk, így az akciócsoportokban az önkormányzatok maximum 40%-ban képviseltethetik magukat, a többi szereplőnek pedig a vállalkozói körből és a civil szférából kell kikerülnie. Az első feladat a kétlépcsős regisztráció. Szeptember 20-áig a részvételi szándékukat kifejezők alapítóként regisztráltathatják magukat, míg a következő szakaszban lehetőség van a további csatlakozásra, sőt a fúzióra is.
Az akciócsoportoknak a vidék felzárkóztatását, a munkahelyteremtést szolgáló terveket kell kidolgozniuk. Sikerüket befolyásolja, hogy milyen létszámú közösség helyzetének javítását tûzik ki célul, perspektívát nyújtanak-e a hátrányos helyzetû települések életminőségének javítására. – Tárgyalásokat kívánok folytatni a keszthelyi és a zalaszentgróti térséggel annak érdekében, hogy együttmûködést alakítsunk ki. Mint a nevünk tükrözi alapvetően termál- és turisztikai programokat célzunk meg, de a gazdaság számos területe is lehetőséget biztosít a Leader programban való részvételre – mondta Czigány Sándor az akciócsoport vezetője.
Vértes Árpád, Hévíz város polgármestere kiemelte, hogy a szervezet alapvetően a városhoz kötődik, ám az lesz a feladata, hogy a kistelepülések helyzetének javítását segítse. A többkörös pályázati eljárás végén korántsem nyerhet minden akciócsoport forrást a fejlesztések megvalósításához. Jövő év márciusában várhatóan 70 csoportot hirdetnek ki győztesként. - Nem vész el a munka akkor sem, ha egy-egy szervezet nem részesül anyagi támogatásban – mondta Zemankovics Ferenc, a Helyi Vidékfejlesztési Iroda vezetője. A programok ugyanis támpontot adnak a kötelezően kidolgozandó kistérségi vidékfejlesztési tervek elkészítéséhez.

(Forrás: HÉVÍZI TV)