MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megkezdődött a belváros megújítása
A Rózsakert épületének lecsupaszított szerkezete már a városlakók számára is egyértelmûen jelzi, hogy megkezdődött a belvárosi rekonstrukció. A kivitelezés nyertese, az SZ-L BAU Kft. február tizennegyedike óta negyven-ötven fős létszámmal dolgozik a területen. A Rózsakert épületegyüttesének bontása után fokozatosan a sétálóutcára is kiterjed a felújítás. Csütörtökön kezdik az elöregedett fák kivágását, s ez után indulhat a csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítése.

A Rózsakert állaga az évek során teljesen leromlott, ám abban a városvezetés részéről is teljes volt az egyetértés, hogy az épületegyüttes a maga karakterével hozzánőtt a város képéhez. Ezért arról született döntés, hogy a felújítás során az alapvető külső stílusjegyek megmaradnak, ám a modernizáció és funkcióbővítés érdekében valamennyi korszerûtlen elemtől megszabadítják az épületet. A területen sokan és gyorsan dolgoznak az építkezés kezdete óta. – A külső részen az építőmesteri bontások jelentős részét már elvégeztük, a belső tereknél pedig a gépészeti bontásoknál tartunk – tájékoztatta szerkesztőségünket Kamondi-Lukács Csaba, az SZ-L BAU Kft. termelési igazgatója. – Természetesen folytatjuk az építőmesteri munkákat, hiszen hátra van még a nyílászárók kiváltása és a belső átalakítási munkálatok is folytatódnak. A végeredmény egy reprezentatív külső képet tükröző épület lesz, ehhez méltó belsőépítészettel – tette hozzá az igazgató, majd ismertette az újabb munkafázisokat. – Csütörtökön kezdődik a fakivágás, mikor a terveknek megfelelően az Erzsébet királyné utcában és a sétálóutcában valamennyi fák kivágjuk. Március első heteiben pedig megkezdjük a zárt rendszerû csapadékvíz-elvezés hálózatának kiépítését. Ebben az esetben is bontással kell indítanunk a munkát, ami porral, zajjal jár. Az önkormányzattal közösen alakítottuk ki az organizációs tervet, melyben kijelöltük a törmelékek átmeneti lerakásának helyeit és az anyagmozgatás útvonalait. Rövid a kivitelezési határidő, de mindenkinek az a célja, hogy gyorsan, a lehető legkevesebb kellemetlenség mellett bonyolítsuk le az építkezést- tette hozzá Kamondi-Lukács Csaba.
A Rózsakert közvetlen szomszédságában mûködő üzletek tulajdonosait szemmel láthatóan nem zavarják a bontási munkálatok, hiszen az árucikkeket változatlanul kipakolják az utcára. - A felújításban érintett útszakaszok jelenleg munkaterületté nyilvánított helyszínek, így az árucikkekben keletkező károk miatt reklamációt elfogadni, kártérítést fizetni nem tudunk. Minden megteszünk azért, hogy az üzletek mûködhessenek, de az árúért felelősséget nem vállalhatunk – ismertette a tényeket a termelési igazgató.

(Forrás: Hévízi TV)