MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megnyitott a FlyBalaton repülőtér!
Április 4-én ünnepélyes keretek között fogadták az első Lufthansa járatot a sármelléki FlyBalaton repülőtéren. A német vendégek igényének megfelelően a Lufthansa az első társaság, ami áprilistól rendszeresen indít járatokat a FlyBalaton reptérre.

Valamennyi Lufthansa járat szervezését charter rendszerben és lekötött kontingessel a Mutsch Ungarn Reisen Kft. szervezi, együttmûködésben a szállodákkal. Ettől a naptól hivatalosan is újra üzemel a Balaton és Hévíz reptere, és fogadja a menetrendszerinti és charter járatokat. A téli bezárást követően nem volt zökkenőmentes az idei szezon előkészítése. Josef Mutsch úr és Könnyid László, egyesületi elnök koordinálta a reptér üzemeltetőkkel, a régiós szereplőkkel valamint a Lufthansa-val a járatnyitás teendőit. Az újranyitás példátlan térségi összefogás nélkül nem jöhetett volna létre. Ennek költségeit az alábbi térségi önkormányzatok, turisztikai egyesületek és szolgáltatók vállalták: Hévíz Város Önkormányzata, Keszthely Város Önkormányzata, Zalakaros Város Önkormányzata, Hévíz Turizmus Marketing Egyesület, Danubius Zrt. Hévízi Szállodák, Hunguest Hotels Zrt, Mutsch Ungarn Reisen Kft, Hotel Carbona Zrt., Hévinvest Spa-Golf Zrt, Salamon Reisen, Kehida Termál, Hertz Autókölcsönző, Vonyarcvashegyi Önkormányzat. A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága is aktívan részt vett az előkészületekben. A repülőtér forgalmának növeléséhez a továbbiakban a Légi Marketing Alap támogatásával járul hozzá, ami az összegyûjtött összeggel megegyező nagyságú forrást biztosít a repülőtér küldőterületein folytatott marketing akciókhoz.
Emellett más légitársaságokkal is folynak a tárgyalások, így várhatóan júniusban már több területről is kényelmesen és gyorsan elérhető lesz a Balaton. A mostani összefogásnak köszönhetően, a Mutsch iroda szervezésében másfél óra alatt Frankfurtból, Düsseldorfból, Hamburgból, majd a Salamon Reisen szervezésében hamarosan Lipcséből és Drezdából Hévízre érhetnek a vendégek, ahol a már megszokott vendégszeretettel és magas minőségû szolgáltatásokkal fogadják az üdülni, gyógyulni vágyó turistákat. A járatokra jegyfoglalás lehetséges, a Mutsch Ungarn Reisen Kft irodájában, valamint a Salamon Reisen-nél.

(Forrás: Hévíz Turizmus Marketing Egyesület)