MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megnyugtató válasz az államtitkártól
A kiömlött vörösiszap „lokalizálása” megtörtént, továbbfolyása a katasztrófa sújtotta területről teljes mértékben kizárható – írta válaszlevelében Dr. Illés Zoltán, a Földmûvelési Minisztérium környezetvédelmi ügyekért felelős államtitkára Hévíz város polgármesterének. Papp Gábor az Ajka térségi katasztrófát követően fordult az államtitkárhoz, akit arra kért, hogy a hévízi tóvédelemmel összefüggő kérdéseket is szem előtt tartva adjon tájékoztatást a központi környezeti vizsgálatokról és intézkedésekről.

Az államtitkár válaszlevélben a hivatalos szervek tényfeltáró megállapításait összegezte. Mint írta: „A Magyar Tudományos Akadémia és a Kormányzati Koordinációs Bizottság Tudományos Tanácsa a vörösiszap-katasztrófa elhárításáról, a kármentesítésről és a hosszú távú teendőkről szóló közleménye szerint a szerencsétlenség jól behatárolható területen történt, Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely településeket érintve. A környezeti kár - elsősorban a talajszennyezés -, egy jól elhatárolható területet érint, az elöntött területeken kívüli régiót környezeti károk nem érték. A katasztrófa által sújtott területeken kívül eső régióban folytatott gazdasági tevékenységet nem befolyásolják a történtek.”
Az államtitkár arról is beszámolt, hogy a hévízi tóvédelemmel összefüggő vizsgálatok igényét és a közvélemény tájékoztatásának kiterjesztését a vízbázissal kapcsolatos kérdésekre, az Országos Mûszaki Irányító Testület vezetőjéhez illetve a Kormányzati Koordinációs Bizottság Tudományos Tanácsának elnökéhez továbbította.

(Forrás: Hévízi TV)