MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megoldódik az észak-nyugati városrész csapadékvíz elvezetése
A Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében megjelent „Helyi és térségi jelentőségû vízvédelmi rendszerek fejlesztése” pályázati konstrukcióra Hévíz Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Hévíz, Büki – Akác – Dózsa György – Kisfaludy Sándor utcák csapadék-elvezetésének megvalósítására, melyet a Közremûködő Szervezet nyertesnek minősített. A döntés értelmében az elszámolható projektköltség közel 100 millió forint, a pályázat támogatása 90% -os. A támogatási szerződés megkötésére előreláthatólag 2012. júniusában kerül sor, a projekt 2012. decemberében lezárul.

A projekt kiemelt célja a város belterületén, az észak-nyugati városrészben a jelenleg nem megfelelő kapacitással rendelkező, a biztonságos, kártétel nélküli vízelvezetést nem biztosító csapadékvíz elvezetési rendszer fejlesztése. A projekt megvalósításaként a csapadékvíz elöntés megszüntetése szempontjából érintett területek: a Büki utca belterületi szakasza, valamint a Madách - Kisfaludy – Akác és Budai Nagy Antal utcák által határolt terület. A beruházás során 210 méter burkolt csapadékvíz csatorna és 1023 méter zárt csapadékvíz csatorna épül meg a szükséges mûtárgyakkal.
A beruházás elemei: Kisfaludy Sándor utca csapadékvíz-elvezetése (365 m zárt csapadékcsatorna és 210 m burkolt csatorna építése). Dózsa György utca csapadékvíz-elvezetése (vízelvezetési kapacitás bővítése; a jelenlegi NÁ300 mm csatorna helyett NÁ600-as betoncső csatorna kiépítése). Akác utca csapadékvíz-elvezetése (víznyelő aknák kiépítése). Büki utca csapadékvíz-elvezetése (az út 320 m-es szakaszán zárt csapadék csatorna építése).