MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megújul a Sugár utca
Saját erőből, mintegy 30 millió forint összegből teljes felújítást kap a Sugár utca és köz, útburkolata és zöldfelülete.

Az önkormányzat által szorgalmazott fejlesztés a kiviteli tervék elkészültét követően a napokban elkezdődik és várhatóan október 7-én zárul.

 

Papp Gábor polgármester elmondta: a Sugár-Semmelweis-Korányi utcák által határolt terület fejlesztése már az elmúlt évben a pályaépítési programokkal elkezdődött, annak teljessé tétele hárul most az önkormányzatra komoly feladatként.

 

A beruházások része volt a Semmelweis és Korányi utcai garázssor közötti út felújítása, valamint a játszótér teljes rekonstrukciója; a munkák most a pályák körüli zöldfelület, a Sugár utcai zöldfelület és út rendbe tételével folytatódnak.

 

A Sugár utca a város egyik legtöbbet használt útszakasza, sürgető volt annak rendezése – közölte a polgármester. Az útburkolatot és szegényt felszedik, s nem csupán friss burkolatot kap a szakasz. A Semmelweis és a Vörösmarty utca közötti szakaszon megépül a régóta hiányzó járda, valamint a játszótér mellé kerékpár tároló is kerül, sőt megújul az említett területek zöldfelülete is: a pusztulás szélén álló tuják helyett lombos fák kerülnek az út menti zöldfelületre, s a környezeti ártalmaktól szenvedő növényzet további cseréje is várható.

 

A polgármester előrebocsátotta: a közlekedésben minden bizonnyal az építés egy hónapja nehézségeket okoz majd az itt élők, illetve az itt lévő intézményeket megközelítők számára, ám a lakosság és az intézményekbe bejárók türelmét, megértését kérik és remélik a munkák befejezéséig.

 

Papp Gábor elmondta: az itt élők közlekedésének megkönnyítése érdekében a Korányi utca végét ideiglenesen megnyitják, így autóval is lehet itt közlekedni, a Park utca Vörösmarty és Kossuth utcák által határolt szakaszában pedig az átadásig ingyenessé teszik a parkolást.

 

 Az aszfaltozások miatt a Sugár utcai udvari garázsok megközelítésében is akadhatnak problémák, ebben szintén türelmet kér az önkormányzat az érintettektől.