MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megújul és számos játékkal bővül a játszótér
Bővül és több korosztályt is kiszolgál hamarosan a Sugár utcai játszótér. A munkálatokat teljes egészében az önkormányzat finanszírozza, az átalakításra mintegy 26 millió forintot szán a város.

Az általános iskolások számára alkalmas, már meglévő hajó-mászóvár és hinta mellett a kisebbeknek nyújt majd biztonságos szórakozási lehetőséget  az új „Gerba” csúszdás mászó kombináció és az új rugós játszószer. A nagyobbak részére a telek északnyugati részén egy komplex mászó-kombináció kap helyet, s ide kerül az Ovi-foci programban elnyert pálya is.

 

A játszótér leejtős terepviszonyainak  áthidalására burkolt „teraszok” alakulnak ki, a terület legmagasabb pontjától lefelé lépcsőzve. A közlekedést rámpák is könnyítik majd, így a babakocsival közlekedők számára is jóval egyszerûbbé válik a játszótér megközelítése.

 

A gyerekek biztonságos játékát eséscsillapító burkolattal teszik lehetővé; a meglévő hajó-mászóvár alatt marad az eddigi homok, a többi játszóeszköz alatt azonban az esési magassághoz igazodó vastagságú gumilap burkolat kap helyet.

Asztalok, padok, valamint ivókút is kerül a játszótérre, sőt a felújítás során megvalósul a leromlott állapotú léckerítés cseréje is, valamint a játszótér biztonságáról zárható kapu gondoskodik majd.

 

A mintegy 1870 m2  területû játszótér felújítási munkálatai 2013. április 8-án kezdődnek és május 31.-én fejeződnek be.