MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megújuló játszóterek
Saját forrásból, több mint harmincmillió forint értékû beruházással építteti át Hévíz város önkormányzata a település két játszóterét: a Sugár utcait és a Zrínyi utcait. A munkálatok már javában folynak mindkét területen. Az uniós és hazai szabványoknak megfelelő játszótereket várhatóan április végén vehetik birtokba a gyerekek.

- Már évekkel ezelőtt felmértük a város játszótereinek állapotát, s kiderült, hogy a játszóeszközök szinte egyike sem felel meg a szabványoknak. Ezért az önkormányzat eldöntötte, hogy mely játszótereket újíttatja fel, s melyeket kell megszüntetni vagy pihenőparkká átalakítani – foglalta össze az előzményeket Tüdő László, a Városfejlesztési és Építésügyi Osztály vezetője, majd így folytatta: - A Kossuth utcai játszótér megszûnik, míg az egregyi városrész régi játszóteréből pihenőpark lesz, melyben helyet kaphat egy vagy két játékelem. A Sugár és a Zrínyi utcai játszótér viszont teljesen megújul. A Zrínyi utcában belső, burkolt utak szelik majd át a területet, kicserélődik a növényzet és sok játszóeszköz is helyet kap benne. A Sugár utcai szellősebb lesz a korábbinál, s központi elemébe, egy nagy hajó formájú játszóeszközbe több, kisebb játékot is beépítenek. Ezek mellett természetesen homokozó és hinta is várja majd a gyerekeket – ismertette a részleteket Tüdő László.
Az előzetes tervek szerint a Zrínyi utcából leszerelt, még használható és a szabványoknak megfelelően átalakított eszközök arra a Szabó Lőrinc utcai kis játszótérre kerülnek át, amelyet naponta legalább tíz-tizenöt kisgyermek használ. Van is igény a korszerûsítésre.
- Feleségemmel szinte minden nap kihozzuk ide a kisfiunkat, s azt tapasztaljuk, hogy mióta lezárták a Zrínyi utcai játszóteret, lényegesen többen fordulnak meg itt. Ennyi gyereknek nem ártana néhány mászóka, s a hinták ülőkéire is ráférne a felújítás – fogalmazta meg az egyik szülő, Keszi Attila.
A játszóterek átalakítására pályázati pénzt nem sikerült nyernie a városnak, így a kivitelezést önerőből finanszírozza. A Zrínyi utcai játszótér átalakítása bruttó húszmillió forintba, a Sugár utcai pedig tizenkétmillió forintba kerül.

(Forrás: HÉVÍZI TV)