MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megújult a „D” osztály
Mintegy 100 millió Ft-os beruházással elkészült a Szent András Reumakórház Kht. „D” osztályának belső rekonstrukciója. A 30 új szobával, 58 ágyon mûködő részlegben 17 vizesblokkot alakítottak ki. Az új fûtéstechnika nyáron hûtést is biztosít, így a terek légkondicionáltak, s a mozgásszervi betegeknek már nem kell lépcsőzniük, hiszen liftet kapott az emeletes épület.

A beruházás a kórházi ágyszámok struktúra átalakításához kacsolódik. A minisztériumtól nyert negyven millió forintos támogatást közel hatvan milliós saját résszel egészítette ki a kht. – Ezen a részlegen az egészségbiztosítási pénztár által finanszírozott betegeket fogadjuk, az ő gyógyulásukat szolgálja a megújított „D” osztály – ismertette Dr. Hegedûs Lajos a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója. Dr. Gyarmati József osztályvezető főorvos azt is hangsúlyozta, hogy a rendezett, egységes hangulatú környezetben könnyebben kialakul az a bioritmus, mely a fürdőkúra része és közvetett gyógytényezőnek számít. – Ez a száz éves épület az egykori Ferenc József Ház, mely most visszakapja nevét. Jelmondata pedig az lehetne, hogy: „Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel nagyon meg vagyok elégedve” – idézte a hajdani császár legismertebb mondatát a főorvos. Hogy így is legyen, annak érdekében nem csak a betegszobákat alakították át, hanem két tágas, akadálymenetesített orvosi rendelőt is kialakítottak, s praktikusabbá tették a nővérhívót.
- Örülök, hogy jó együttmûködésben tudunk dolgozni, s nem csak a kórház vezetésével, hanem az Egészségügyi Minisztériummal is. Folyamatosak a fejlesztések, s ma már annak is örülhetünk, hogy a kormány pozitív döntést hozott, így a kiemelt projektek közt szerepel az új fedett fürdő és a terápiás centrum megépítése – mondta az átadáson Vértes Árpád, Hévíz város polgármestere. A projekt részletes terveinek kidolgozása most kezdődik, s a várhatóan ötmilliárd forintos beruházás összköltségéből másfél milliárdot finanszíroz az állam.
Az idei statisztikákból az olvasható ki, hogy növekedett a fürdő népszerûsége. A belépésszám lassan meghaladja az egymilliót. Sokan éltek a különböző akciókkal és eredményesnek bizonyult a rugalmas nyitva tartás. A tófürdő és a fedett fürdő tizenegy havi látogatottsága 22%-kal haladja meg az előző év azonos időszakát, s ebből a tófürdő 33%-ot tesz ki.
A vendégeknek szóló rendezvényszervezésből is intenzívebben veszi ki részét a Kht. Ezek közül a legjelentősebb az ötezer látogatót vonzott augusztus 19-ei ingyenes lézer-show volt. Az év vége ajándékprogramjaként a karácsonyi ünnepekben ingyen látogathatják a tófürdőt a hévízi kistérség lakói, december 30-án pedig óévbúcsúztató zenedélutánra várnak minden helyi lakost és vendéget.

(Forrás: HÉVÍZI TV)