MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megújult a Hévízi TV épülete
A decemberi önkormányzati ülés nyitányaként a képviselőtestület tagjai megtekintették a Hévízi TV épületrekonstrukciójának eredményét. A Széchenyi út 29. szám alatti ingatlan a korábbi években beázott és szerkezetének állaga úgy leromlott, hogy az már munkabiztonsági szempontból is aggályossá vált. Miután a szerkesztőség számára nem sikerült egyéb elhelyezési lehetőséget találni, az önkormányzat a felújítás mellett döntött. A lebonyolítással a hévízi Gazdasági Mûszaki Ellátó Szervezetet bízta meg.

Pályázat útján egy-egy vállalkozó kapott megbízást a tető cserepezésére és a nyílászárók cseréjére, míg a további munkálatokat a GAMESZ saját szakembergárdája végezte el. Az elöregedett épületben minden cserére szorult. A villamoshálózattól a korszerûbb fûtési rendszer kiépítésén át a vízvezetékek rekonstrukciójáig számos feladatot kellett megoldani. A teljes belsőépítészeti átalakítás után akadálymentessé vált az épület. A stúdió a díszletezés funkcióját is teljesítő új falburkolást kapott, korszerûbb lett a világítástechnika. Az eredeti tervek szerint az épület régi padlózata megmaradt volna, ám a felülvizsgálat során kiderült, hogy a korhadás mértéke miatt hamarosan beszakadna. Így több előre nem látható, váratlan meglepetés mellé a padló teljes cseréjét is be kellett venni a felújításba. A város különböző intézményeitől örökölt szúette szekrények és íróasztalok helyett új irodabútorokat is készített a GAMESZ. A korábban szegényes küllemû, málló vakolatú ingatlan homlokzatát ugyancsak felújították.
A legtöbb ügyfelet fogadó hirdetés-felvételi irodában Simon Endre, hévízi festő mini-galériája fogadja a vendégeket. Az önkormányzat finanszírozásában megvalósult rekonstrukció eredményeként a munkabiztonsági előírásokat teljesítő, a XXI. század követelményeinek megfelelő körülmények közt dolgozhat a Hévízi TV szerkesztősége.

(Forrás: Hévízi TV)