MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megújult tartalommal, szerzőgárdával – bemutatkozott a húszéves Hévíz folyóirat
Küllemében, tartalmában és írói gárdájában egyaránt megújulva mutatkozott be a Hévíz mûvészeti és társadalmi folyóirat a költészet napjának előestéjén a Városháza dísztermében.
  • Húsz évvel ezelőtt Kiss Lajos, Hévíz rendszerváltás utáni első polgármestere, a kulturális értékek mellett hitet téve hívta életre e kiadványt. A jelenlegi képviselő-testület ezekhez a gyökerekhez is visszanyúlva, valamint azzal a nem titkolt céllal, hogy Hévíz városát a kultúra területén is kiemelje, helyi, de országos szinten is központtá tegye, úgy döntött, hogy a folyóirat kiadását továbbra is felkarolja. Az elődök munkáját elismerve, a múlt hagyományait tiszteletben tartva, ám a megújulás igénye által vezérelve azonban új szerkesztői és szerzői gárdával képzeltük el a folytatást. A korábbi szerzőktől továbbra is várjuk a megszokott színvonalas publikációkat; ugyanakkor új szellemiséget, szemlélet biztosít az az igényes, tehetséges, fiatal szerzői gárda, akik átveszik és részben folytatják az eddigi munkát – e szavakkal vezette be az új kiadványt a meghívottak előtt Papp Gábor polgármester, elmondva: Szálinger Balázs helybéli származású, József Attila-díjas költő személye és eddigi munkássága  garancia arra, hogy a folyóirat továbbra is a helyi értékekre alapozva, kiemelkedő színvonalú munkákkal áll az olvasóközönség elé.

Szálinger Balázs az új köntösben megjelent folyóiratról az egyes fejezetek szerint beszélt. A Nyílt víz, a Hajószakács, a Hullámverés, az Öböl fejezetek versekkel, novellákkal, különleges recepttel, korabeli Szabó Lőrinc-kézirattal kápráztatja el olvasóit.

  • A folyóiratban a helyi értékek mellett a Pannon kultúra egyetemes értékei is helyet kapnak, s ami a legfontosabb: fiatal tehetségek számára is lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra. Én, akinek 14 évvel ezelőtt éppen a Hévíz folyóiratban jelent meg az első publikációm, tudom a legjobban, hogy ez mennyire nagy lehetőség egy induló irodalmár számára – fogalmazott Szálinger Balázs.

A kötetet minden meghívott lapozgathatta, hiszen a „nyomda szagú” példányok egyenesen a bemutatóra érkeztek meg. Az ünnepélyes könyvpremiert a Hévíz Színpad mûsora színesítette, majd a jelenlévők pezsgővel koccintottak a folyóirat remélt hosszú és tartalmas jövőjére.

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

mûvészet polgármester