MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megyei díjak Hévízért dolgozóknak is
A zalavári Várszigeten a két évvel ezelőtt felavatott, Makovecz Imre által tervezett millenniumi emléképületben tartotta ünnepi közgyûlését Zala Megye Önkormányzata szeptember 8-án.

Az ünnepi közgyûlésen Manninger Jenő, a megyegyûlés elnöke mondott beszédet, melyben elsőként Makovecz Imre, Zala megye díszpolgára emléke előtt tisztelgett. Az elnök szólt az önkormányzatokat, illetve a megyei önkormányzatot is érintő átalakításokról. Hangsúlyozta: az új rendszer célja, hogy az állampolgárok és az államigazgatás közelebb kerüljenek egymáshoz, illetve, hogy az új keretek között a megyék, köztük Zala megye is, fel tudjon zárkózni a fejlettebb régiókhoz. Rámutatott: a nyugat-dunántúli régió megyéi közül Zala az utóbbi években leszakadt Vas és Győr-Moson-Sopron megyétől, ám a munka és az emberi kitartás, valamint a megye- és akár az országhatárokon átnyúló, kezdődő projektek lehetőséget adnak arra, hogy megyénk hátrányát rövid időn belül leküzdje.

 

 

Beszédét követően kitüntetések átadására került sor. Zala megyéből összesen tizenheten vehettek át díjakat.

Papp Gábor, Hévíz Város polgármesterének ajánlásával négyen kaptak kitüntetést a Zala Megyei Önkormányzattól:

Antal Anita, Hévíz Város Polgármesteri Hivatalának sajtóreferense kapta meg a Megyei Sajtódíjat, aki 1996-tól dolgozik újságíróként Zalában. Újságírói munkája során nagy empátiával és érdeklődéssel fordult az egy adott településen történt események felé, tudván, hogy az ott élőknek az a legfontosabb. 2010 óta a hévízi polgármesteri hivatal sajtóreferense, ahol kiválóan hasznosítja újságírói tapasztalatait, lelkiismeretesen és megbízhatóan tartja a kapcsolatot a sajtó képviselőivel.

Halász Gábor, a hévízi Festetics György Mûvelődési Központ igazgatója vehette át a Zala Megyei Közgyûlés elnökétől a Zala Megye Közmûvelődéséért díjat. Halász Gábor 2006-tól Kiskutas község polgármestere, mely község azóta országos ismertségre tett szert, kreatív vezetésének köszönhetően. Halász Gábor 2010-től igazgatója a Helikon Rádiónak is, amely sikeres vezetésnek köszönhetően szakmai átalakuláson és bővülésen ment keresztül. Hévíz Város kulturális életét 2011-óta szervezi kiemelkedő színvonalon. Vezetésével a Festetics György Mûvelődési Intézmény Hévíz városában olyan kulturális és szórakoztató rendezvényeket szervez, amelyek valódi értékeket közvetítenek, országos hírûek, több ezer ember részvételével zajlanak.

Damina László 1995 óta tevékenykedik városunkban mint edző, 2010-től a  Felnőtt NBIII csapat vezető edzője. 2002 óta a Hévíz SK Utánpótlás szakmai igazgatója. 2010-től a Bozsik Program Alközpontjának vezetője Hévízen. Damina László, akinek szakértelmét, türelmét és hozzáértését minden kollégája és játékosai egyaránt elismerik, a Zala Megye Ifjúsági Sportjáért díjat vehette át a Megyenapon.

Szintén Zalaváron került átadásra a Zöld Zaláért elismerő cím, melyet Kránitz Ferenc vehetett át, aki 1979-től egészen nyugdíjba vonulásáig a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területi felügyelője volt. Évekig a Hévízi-tó Alapítvány Kuratóriumának elnöke volt. Kollégáival ő érte el, hogy a hévízi tavat védetté nyilvánították, illetve, hogy a Keszthelyi Kastélypark Természetvédelmi Területté vált.

 

Hévíz Város Önkormányzata tisztelettel gratulál a kitüntetetteknek!