MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megyei tűzoltóverseny Hévízen
Az idei esztendőben Hévíz adott otthont a megyei tûzoltóversenynek. Több kategóriában, s több versenyszámban mérték össze tudásukat az önkéntes és létesítményi tûzoltók. A rendezvény tétje a különböző díjakon, kupákon kívül, hogy melyik csapat képviselheti Zalát az országos versenyen.

A rendezvényen az ünnepélyes köszöntők után először emlékérmet vehettek át mindazok, akik hivatásos vagy tiszteletbeli tûzoltókként sokat tettek a szakma elismertetéséért, majd elkezdődött a verseny.
- 34 csapat indul az úgynevezett kismotorfecskendő szerelésen, amit a hagyományos tûzoltó szerelésnek tartunk, s azoknak a fogásoknak a gyakorlására szolgál, ami a tényleges tûzoltás során is előfordul. CTIF-nek hívjuk a másik nagy múltra visszatekintő versenyszámot, melyre már nemzetközi szabályzat és protokoll szerint készülnek a csapatok – ismertette a legfontosabb tudnivalókat Egri Gyula, a Zala Megyei Tûzoltó Szövetség elnöke.
- Nagyon jónak tartom, hogy a megye fiatal tûzoltói: fiúk és lányok játékos, virtusos jelleggel készülnek arra, hogyan kell egy éles helyzetben beavatkozni, miként lehet elsajátítani a hivatás alapjait. Jó ez nekünk is, hiszen a katasztrófák elhárítása során gyakran támaszkodunk az önkéntesek segítségére – mondta Dr. Muhoray Árpád, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese.
- Jól összeszokott a csapatunk, sokat gyakoroltunk a versenyre, egyébként is gyakran veszünk részt különböző megmérettetéseken. Néztem az eredményünket, jó időt futottunk, szerintem az elsők között végzünk – vélekedett Kertész Attila, a Szent András Reumakórház csapatának vezetője.
Míg a pályán versengtek a csapatok, a város más területein is feltûntek a tûzoltók. A járókelők kíváncsian szemlélték a hatalmas szerkocsik vonulását, majd az egyik felszentelését. Több szempontból is ünnep volt ez a nap a hévíziek számára, hiszen a rendezvény keretében adták át a helyi önkéntesek megújult szertárát is.
- A felújítás 2004-ben kezdődött, s igen sok munkát követelt tagjainktól. Jelentős anyagi támogatást kaptunk az önkormányzattól és a külső segítőktől, így az évek során körülbelül 11 millió forintot fordítottunk az épületre. A szertár környékét szeretnénk még rendbe tenni, s akkor úgy gondolom, elmondhatjuk, hogy készen van – mondta Strázsai Zoltán, a Hévízi Önkéntes Tûzoltó Egyesület elnöke.
- Mindent elkövetünk azért, hogy a helyi tûzoltók munkájához hozzájáruljunk. Már több olyan eset volt a városban, amikor ők segítettek, s meg kell, hogy mondjam, mindig gyorsan és időben a helyszínre értek. Ezért is támogatta az önkormányzat az önkéntesek szertárának felújítását, s reméljük idővel egy tûzoltóautó is rendelkezésükre áll majd – vélekedett Vértes Árpád, Hévíz polgármestere.
Az időközben lezáruló versenyen nyolc kategóriában hirdettek eredményt, s több település jelentős sikereket könyvelhetett el. Kupagyőztes lett Hévíz, mellette a különböző versenyszámok győzteseit Pókaszepetk, Alsópáhok, Zalaszentgrót, Becsehely és Letenye csapatai adták.
-Csodálatos érzés, hogy megint a miénk a kupa. Sokat gyakoroltunk, és még csak most jön a java, hiszen nem kis felelősség, hogy az országos versenyen mi képviselhetjük a megyét – mondta Ötvös Attila, a hévízi önkéntes tûzoltók parancsnoka.

(Forrás: HÉVÍZI TV)