MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Melanoma szűrés a hévízi reumakórházban
Már hagyománynak tekinthető, hogy a Magyar Bőrgyógyászati Társulat Onkodermatológiai Szekciója más európai országokhoz csatlakozva, „Országos Melanoma Napot” szervez. A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kft. e programhoz kapcsolódva szervezett szûrést saját dolgozóinak. A bőrdaganatokkal és a megelőzésben fontos szerepet játszó korszerû fényvédelemmel kapcsolatos tanácsadást dr. Hodosi László, az intézet bőrgyógyász szakembere tartotta.

Intézetünk fontosnak látta, hogy ezen a szûrővizsgálaton részt vegyenek a kórház dolgozói, ezért dr. Hodosi László, a Nyugat-dunántúli regionális bőrgyógyászati ellátásért felelős szakfelügyelő főorvos harmincnál több melanoma szûrésre jelentkezettet vizsgált meg – mondta el dr. Szekeres László orvos-igazgató.
-A bőrdaganatok, így a melanoma is, az egyik legegyszerûbben felfedezhető, fájdalommentes vizsgálattal diagnosztizálható kór. Helyes életmóddal megelőzhető, korai felismerés esetén pedig jól gyógyítható daganat. A megelőzés legfontosabb eszközei a szigorú fényvédelem, az okosan végzett napozás, a szoláriumozás lehetőség szerinti visszaszorítása, a bőr kéthavonkénti önvizsgálata és a rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzés” - mondta dr. Hodosi László, aki az ésszerû napozás híve, mert mint utalt rá: a napból nyert D-vitaminra minden szervezetnek szüksége van. A rosszindulatú bőrdaganatok, köztük a festéksejtekből kiinduló melanoma malignum gyakorisága fokozatosan növekszik, csakúgy, mint a szem melanoma, egyre nagyobb gyakorisággal fordul elő. A 300 ezres lélekszámú megyénkben havonta kettőnél több melanomást diagnosztizálnak. A felismerésben segít a havonkénti önvizsgálat. Két tükör segítségével valamennyi testtájat át lehet tekinteni. A hirtelen alakot és színt váltó, szabálytalan szélû, növekedést mutató anyajegyeket mindenképpen érdemes szakembernek megmutatni –hangsúlyozta a szakember.

(Forrás: A Városháza sajtóreferense)