MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Méltóképpen hasznosítanák
Nem a tófürdő mai - klasszikus értelemben vett - területét, hanem az Ady út túloldalán, a lefolyó szomszédságában lévő részt kívánja fejleszteni a Hévízgyógyfürdő Kht. azon program kertében, mely bekerült a nyugat-dunántúli régió kiemelt projektjei közé.

Jelenleg a karbantartó- és az iszapmûhely, a mosoda és egy kemping mûködik az Ady út túloldalát képező területen. - Ez egy nagyon értékes rész, hiszen mindössze tizenöt, húsz méterre van a tófürdőtől, s vétek a jelenlegi formájában fenntartani – tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Hegedûs Lajos a Hévízgyógyfürdő Kht. ügyvezető igazgatója. Az előzetes tervek szerint - a mai vegyes használat helyett - egy új fürdő és egy terápiás centrum kapna helyet itt. A medencék építése tehermentesítené a tavat és azok is fürdőzhetnének a gyógyvízben, akik nem tudnak vagy nem szeretnek úszni. A megvalósítandó terápiás centrum pedig üzleti alapon mûködne, hogy az egészségmegőrzést és az egészségturizmus szolgálja.
- Komoly eredménynek tartom, hogy több mint száz beérkezett javaslat közül a mi tervünk bekerült abba a tizennégybe, melyet megvalósításra javasol a regionális tanács. Ez persze még nem jelent végleges döntést, hiszen a jóváhagyás a kormányra vár - ismertette az ügyvezető igazgató. A fejlesztés megvalósítása előre láthatóan 4,5-5 milliárd forintos beruházást jelent, melynek 30%-át teszi ki a tanács javaslatában szereplő másfél milliárd forintos támogatás. A többit saját erőből, hitelből és tulajdonosi hozzájárulásból kell előteremteni. A kormány várhatóan június végén határoz a régiós projektlisták sorsáról.

(Forrás: Hévíz Tv)