MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Mikulás-műsor kicsiktől kicsiknek
Zsúfolásig megtelt a hévízi városháza díszterme kisiskolásokkal és óvodásokkal. A városban már régóta hagyománynak számít, hogy az Illyés Gyula Általános Iskola diákjai Mikuláskor mûsorral kedveskednek a többi gyereknek.

A kicsik többsége szájtátva figyelte a színpadon zajló eseményeket. Izgultak, vajon épségben megérkezik-e a Mikuláshoz tartó egyik szereplő, s bekiabáltak, amikor „elfelejtette” a varázsigét. Már őket figyelve is választ kaphattunk arra a kérdésre, hogy manapság vajon mennyire marad meg a gyermekeknek a Mikulás létezésébe vetett hite.
- Való igaz, a gyerekeket nagyon sok impulzus éri a mindennapokban, de a Mikulás egy olyan misztikus jelenség számukra, amelyet nem lehet kioltani. Minden évben már jóval december 6-a előtt készülnek és várják az érkezését. Ilyenkor is jó velük lenni, s nekik mûsort készíteni, mert a kicsiknél hálásabb közönség nem létezik – vélekedett Csombó Lászlóné. - Iskolánkban minden évben a harmadikosok feladata a Mikulás-mûsor bemutatása. A gyerekeink erre a napra nagyon nagy izgalommal és még nagyobb lelkesedéssel készültek. Úgy érzem, a több hétig tartó próbáknak meglett az eredménye, sikerült örömöt szereznünk – mondta a pedagógus.
- A mûsort már októberben összeállítottuk, s arra törekedtünk, hogy zene, vers és kis jelenet egyaránt legyen benne. A próbák nekünk is nagyon sok örömöt, élményt adtak, jó volt együttmûködni a gyerekekkel, ez bennünket is az ünnepre készített – tette hozzá kolléganője, Farkasné Hrenkó Katalin.

(Forrás: HÉVÍZI TV)