Mindenki hozzátett a munkájával a város sikeréhez

Sokféleképpen lehet tenni egy városért – közösségi munkával, önkéntes vállalásokkal, azzal, hogy részt veszünk a város életében, programjaiban. Minderről Papp Gábor polgármester beszélt Hévíz várossá avatásának 21. évfordulóján, a Városháza téren tartott ünnepségen.

A város saját eredményei között a Széchenyi utca megújítását emelte ki első helyen a polgármester.

Olyan fejlesztése ez a városnak, amelyet már nagyon régóta vágytunk megvalósítani még akkor is, ha tudtuk, hónapokra felborítja a város életét. Köszönöm a város lakóinak, vállalkozóinak is a türelmét, hiszen arról az utcáról beszélünk, amelyet gyakorlatilag nem lehet kikerülni Hévízen. Bízom benne, hogy valamennyiünket kárpótol majd a szépen kialakított, kényelmes és modern főutca.

Elmondta ugyanakkor: emellett még számos feladatot vállalt a város.

  • Elnyert közlekedésfejlesztési pályázatból megújul, és új helyre kerül az autóbusz pályaudvar és kerékpáros utakat építhetünk. Egy új sportcsarnokot építünk a régi helyén, parkolóval. További feladatunk, hogy a Hévízi Tóvédelmi program keretén belül környezetvédelmi és természetvédelmi fejlesztéseket valósíthatunk meg a Balaton Felvidéki Nemzeti Parkkal és a gyógy-kórházzal közösen. Mindezek mellett a városi nagyparkoló átépítése, a Festetics sétány megépítése is elindul, továbbá a gyógyhelyfejlesztési pályázatunknak is megkezdődik a megvalósítása. Ha ezeket összeszámoljuk, akkor önkormányzatunk közel 8 milliárd forintot fordíthat fejlesztési beruházásokra az idei évben és várhatóan a projekteket 2019 év végére át is adhatjuk.

Hangsúlyozta: minden eredmény mögött sok munka van, melyet éppen a városnapon van alkalom megköszönni, kiváltképp azoknak, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek hozzá Hévíz sikereihez.

A polgármester ezt követően a képviselő-testület által adományozott kitüntetéseket adta át.

 

Hévíz Város Fejlesztéséért díjat kapott Manninger Jenő országgyűlési képviselő, aki ötödik képviselői ciklusát kezdi a parlamentben, térségünk képviseletében. Kiemelkedő szerepet vállalt a város és térsége közlekedési- és turisztikai fejlesztéseiben, valamint a Hévíz-Balaton Airport fejlesztésében. A térség turisztikailag kiemelkedő települései, így a Hévíz, Zalakaros, Kehidakustány közötti együttműködés, szoros kapcsolat kialakításában komoly szerepet játszott

 

Hévíz Város Kultúrájáért díjat vehetett át dr. Iglódi Endre ügyvéd, Hévíz város sportkörében végzet önkéntes, kimagasló szakmai munkájáért. Számos hévízi sportrendezvény aktív szervezője, lebonyolítója. Felkészült, lelkiismeretes szakmai munkájával a hévízi sportélet egyik legaktívabb támogatója.

 

Hévíz Város Turizmusáért díjat kapott Fisli Gábor, az egregyi Öreg Harang borozó megáldomója, üzemeltetője. A vendéglő különleges helyet foglal el hévíz kínálatában, a hagyományokhoz kötődő megjelenésével, egyedi gasztronómiájával. Külön érdeme, hogy az alapanyagokat helyi kistermelőktől szerzi be, ezzel erősítve a házi gazdálkodás és a szezonális gasztronómiai kínálat szerepét és létjogosultságát.

 

Hévíz Város Közszolgálatáért díj kapott Lajkó Erzsébet, a polgármesteri hivatal jegyzői referense. 1999 óta dolgozik a hivatalban, titkársági és adminisztrációs feladatokat, és a képviselő-testületi munka szervezésével kapcsolatos feladatokat lát el. Hibátlan munkavégzés, jó szervezőkészség, lelkiismeretesség és nagy fegyelem jellemzi.

 

 

Hévíz Város Díszpolgára kitüntető címet nyújtott át Papp Gábor dr. Varga Katalin csecsemő- és gyermek szakorvosnak, elismerve azt a több évtizeden át végzett lelkiismeretes és áldozatos munkát, amelyet a hévízi gyermekgyógyászat megalapítójaként tett. A hévízi családok azokban az időkben is megnyugtató bizonyossággal számíthattak rá, amikor még nem volt orvosi ügyelet a városban. Munkája mellett aktív közéleti szerepet is ellátott, amelyért korábban Pro Cultura díjat kapott a városvezetéstől. Díszpolgári kitüntetésével az egész életútját ismerte el a város.

 

 

A kitüntetettek nevében dr. Varga Katalin köszönte meg az elismerést, hangsúlyozva: óriási megtiszteltetés és öröm számára a díszpolgári cím, bízik benne, hogy munkájára jó szívvel emlékeznek Hévízen.

A városnapi ünnepség résztvevőit műsorral köszöntötte Berkes Dániel, Wohner Dóra, Mihály Luca, Dunca Stadler Zoltán és Töreki Tilda. az egyházak képviselői – Kiss László, Honthegyi Zsolt, Péntekné Vizkeleti Márta, valamint Heiderose Gartner-Schultz – áldást mondott a városra és lakóira.

Az ünnepség résztvevőit fogadásra invitálta a város, melyen Oliver Hegemann, Pfungstadt városi tanácsának elnöke mondott pohárköszöntőt.

 

 

CÍMKÉK

FRISS HÍREK

Lakossági tájékoztató a téli hó- és síkosságmentesítésről
Újabb értékek kerültek helyi leltárba
A kereszténység fog össze kétezer éve

HÉVÍZTV AJÁNLÓ

Forraltbor-főzőverseny a Termelői Piacon
Hímezz velünk! – foglalkozás-sorozat a múzeumban
Háttér: stúdióbeszélgetés a kézilabda szakosztály őszi szezonjáról

HIRDETMÉNYEK

Tájékoztató kéményseprésről
HIRDETMÉNY Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
MEGHÍVÓ Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. december 19-ei Közmeghallgatására.

MENÜ

INTÉZMÉNYEK

Gróf I. Festetics György Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény
Gróf I. Festetics György Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény
Festetics György Művelődési Központ
Festetics György Művelődési Központ
Fontana Filmszínház
Fontana Filmszínház
Illyés Gyula Általános és Művészeti Iskola
Illyés Gyula Általános és Művészeti Iskola
Hévíz Sportkör
Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény
Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény
Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola
Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola
Városi Könyvtár
Városi Könyvtár
Parkolási Iroda
Parkolási Iroda
Aquamarin Szállodaipari Kft.
Aquamarin Szállodaipari Kft.
(GAMESZ)
Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet
Hévízi Televízió Kft.
Hévízi Televízió Kft.
Brunszvik Teréz Óvoda
Brunszvik Teréz Óvoda

GALÉRIA

Hévíz delegációja Sarm es-Sejkben
Hévíz delegációja Sarm es-Sejkben
Városnap 2018
Városnap 2018
Széchenyi utca felújítása
Széchenyi utca felújítása
Új év, új dimenziók
Új év, új dimenziók
Négy évtizedes a Musica Antiqua együttes
Négy évtizedes a Musica Antiqua együttes
Csak akkor öregszel, ha nem szárnyalsz
Csak akkor öregszel, ha nem szárnyalsz
Hévízen V4-k
Hévízen V4-k
Hévíz városa az Európai Tavak Szövetségében
Hévíz városa az Európai Tavak Szövetségében
Izrael nagykövete Hévízen
Izrael nagykövete Hévízen