MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Mindenki hozzátett a munkájával a város sikeréhez

Sokféleképpen lehet tenni egy városért – közösségi munkával, önkéntes vállalásokkal, azzal, hogy részt veszünk a város életében, programjaiban. Minderről Papp Gábor polgármester beszélt Hévíz várossá avatásának 21. évfordulóján, a Városháza téren tartott ünnepségen.

A város saját eredményei között a Széchenyi utca megújítását emelte ki első helyen a polgármester.

Olyan fejlesztése ez a városnak, amelyet már nagyon régóta vágytunk megvalósítani még akkor is, ha tudtuk, hónapokra felborítja a város életét. Köszönöm a város lakóinak, vállalkozóinak is a türelmét, hiszen arról az utcáról beszélünk, amelyet gyakorlatilag nem lehet kikerülni Hévízen. Bízom benne, hogy valamennyiünket kárpótol majd a szépen kialakított, kényelmes és modern főutca.

Elmondta ugyanakkor: emellett még számos feladatot vállalt a város.

  • Elnyert közlekedésfejlesztési pályázatból megújul, és új helyre kerül az autóbusz pályaudvar és kerékpáros utakat építhetünk. Egy új sportcsarnokot építünk a régi helyén, parkolóval. További feladatunk, hogy a Hévízi Tóvédelmi program keretén belül környezetvédelmi és természetvédelmi fejlesztéseket valósíthatunk meg a Balaton Felvidéki Nemzeti Parkkal és a gyógy-kórházzal közösen. Mindezek mellett a városi nagyparkoló átépítése, a Festetics sétány megépítése is elindul, továbbá a gyógyhelyfejlesztési pályázatunknak is megkezdődik a megvalósítása. Ha ezeket összeszámoljuk, akkor önkormányzatunk közel 8 milliárd forintot fordíthat fejlesztési beruházásokra az idei évben és várhatóan a projekteket 2019 év végére át is adhatjuk.

Hangsúlyozta: minden eredmény mögött sok munka van, melyet éppen a városnapon van alkalom megköszönni, kiváltképp azoknak, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek hozzá Hévíz sikereihez.

A polgármester ezt követően a képviselő-testület által adományozott kitüntetéseket adta át.

 

Hévíz Város Fejlesztéséért díjat kapott Manninger Jenő országgyûlési képviselő, aki ötödik képviselői ciklusát kezdi a parlamentben, térségünk képviseletében. Kiemelkedő szerepet vállalt a város és térsége közlekedési- és turisztikai fejlesztéseiben, valamint a Hévíz-Balaton Airport fejlesztésében. A térség turisztikailag kiemelkedő települései, így a Hévíz, Zalakaros, Kehidakustány közötti együttmûködés, szoros kapcsolat kialakításában komoly szerepet játszott

 

Hévíz Város Kultúrájáért díjat vehetett át dr. Iglódi Endre ügyvéd, Hévíz város sportkörében végzet önkéntes, kimagasló szakmai munkájáért. Számos hévízi sportrendezvény aktív szervezője, lebonyolítója. Felkészült, lelkiismeretes szakmai munkájával a hévízi sportélet egyik legaktívabb támogatója.

 

Hévíz Város Turizmusáért díjat kapott Fisli Gábor, az egregyi Öreg Harang borozó megáldomója, üzemeltetője. A vendéglő különleges helyet foglal el hévíz kínálatában, a hagyományokhoz kötődő megjelenésével, egyedi gasztronómiájával. Külön érdeme, hogy az alapanyagokat helyi kistermelőktől szerzi be, ezzel erősítve a házi gazdálkodás és a szezonális gasztronómiai kínálat szerepét és létjogosultságát.

 

Hévíz Város Közszolgálatáért díj kapott Lajkó Erzsébet, a polgármesteri hivatal jegyzői referense. 1999 óta dolgozik a hivatalban, titkársági és adminisztrációs feladatokat, és a képviselő-testületi munka szervezésével kapcsolatos feladatokat lát el. Hibátlan munkavégzés, jó szervezőkészség, lelkiismeretesség és nagy fegyelem jellemzi.

 

 

Hévíz Város Díszpolgára kitüntető címet nyújtott át Papp Gábor dr. Varga Katalin csecsemő- és gyermek szakorvosnak, elismerve azt a több évtizeden át végzett lelkiismeretes és áldozatos munkát, amelyet a hévízi gyermekgyógyászat megalapítójaként tett. A hévízi családok azokban az időkben is megnyugtató bizonyossággal számíthattak rá, amikor még nem volt orvosi ügyelet a városban. Munkája mellett aktív közéleti szerepet is ellátott, amelyért korábban Pro Cultura díjat kapott a városvezetéstől. Díszpolgári kitüntetésével az egész életútját ismerte el a város.

 

 

A kitüntetettek nevében dr. Varga Katalin köszönte meg az elismerést, hangsúlyozva: óriási megtiszteltetés és öröm számára a díszpolgári cím, bízik benne, hogy munkájára jó szívvel emlékeznek Hévízen.

A városnapi ünnepség résztvevőit mûsorral köszöntötte Berkes Dániel, Wohner Dóra, Mihály Luca, Dunca Stadler Zoltán és Töreki Tilda. az egyházak képviselői – Kiss László, Honthegyi Zsolt, Péntekné Vizkeleti Márta, valamint Heiderose Gartner-Schultz – áldást mondott a városra és lakóira.

Az ünnepség résztvevőit fogadásra invitálta a város, melyen Oliver Hegemann, Pfungstadt városi tanácsának elnöke mondott pohárköszöntőt.