MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Mini kerékpárút az ovisoknak
A biztonságos közlekedésre neveli az óvodásokat a hévízi Sugár utcai ovi. A kerékpáros közlekedés szabályainak elsajátíttatása érdekében az önkormányzat mini kerékpárút építését határozta el és az óvoda közremûködésével meg is valósította a közelmúltban.

Péterné Bakos Mariann óvodavezető elmondta: a kör alakú pálya kialakításához az alapanyagot az önkormányzat biztosította az intézmény számára, a kerékpárút kialakításában a GAMESZ munkatársaitól kaptak segítséget. Az építéshez szükséges további összeget – több mint 600 ezer forintot – az óvoda alapítványa bocsátotta rendelkezésükre.

  • A gyerekek nagy örömmel fogadták az új lehetőséget, hiszen az óvodai kerékpárúton teljesen biztonságos körülmények között gyakorolhatják a kétkerekûzést, miközben szépen lassan megtanulják az alapvető kerékpáros szabályokat. Az elmúlt évben beszerzett kerékpáros sisakok használata már ragyogóan megy a gyerekeknek, ahogyan az egyéb szabályok gyakorlati megvalósítása is.

A kialakított kerékpárúton minden nap más csoport gyakorolhat óvónői felügyelettel, s a tervek szerint tavasszal KRESZ-parkot is alakítanak ki az apróságok számára.