MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Moszkvai újságírók Hévízen
Három napot töltenek orosz újságírók városunkban, hogy megismerjék az itteni szolgáltatásokat, átérezzék Hévíz különleges atmoszféráját, majd mindezt hírül adják hazájukban.

Papp Gábor, városunk polgármestere fogadta irodájában a moszkvai újságírókat, akik rövid bemutatkozás után kérdések özönével tájékozódtak Hévíz iránt.

 

 - Az orosz vendégekkel kapcsolatban már komoly tapasztalataink vannak. Egy korábban megkezdett folyamat fontos állomása ez a mostani látogatás, hiszen két éve dolgozunk azon, hogy minél több orosz vendég érkezzen Hévízre. Személy szerint nekem is a legelső külföldi utam Moszkvába vezetett, hogy az orosz piacot felmérjem. Ez a gyors és hatékony kezdés már sok sikert hozott - mondta Papp Gábor. - Számos orosz vendég érkezik hozzánk és nyilatkozataikból kiderül, hogy elégedetten távoznak tőlünk. Vannak még közösen kiaknázandó lehetőségek, ehhez kérjük az újságírók közremûködését. Fontos lépés volt, hogy már  1,5 éve a város üzemelteti a Hévíz–Balaton repteret, ami nemcsak Hévízt, hanem egész Nyugat-Magyarországot szolgálja. A charterlánc bővítését folyamatosan támogatjuk, ebben nemcsak a város együttmûködése szükséges, hanem a szállásadók pozitív hozzáállása is. A szolgáltatók különféle csomagokkal várják az ide látogatókat. - tette hozzá a polgármester.

 

 

Papp Gábor egy rövid imázs filmmel mutatta be a várost, majd elmondta, hogy Hévíz  Budapest után a leglátogatottabb település. Mindennek alapja a gyógy-tó és a gyógyászat.

 

 - Az itt élő emberek és dolgozók a szakmájukban magas színvonalat képviselnek, és nyelvi problémák sincsenek. A város is szervez orosz nyelvtanfolyamatokat és sok tolmács is segíti a munkánkat. A hévízi megjelenések: kiadványok, filmek, könyvek, a település honlapja is elérhetők orosz nyelven - válaszolt újságírói kérdésre.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy a sportolni vágyók professzionális szintû kiszolgálása is megoldott. Akár sportegyesületeket vagy szakosztályokat is tudnak fogadni, hiszen a sportfejlesztések, beruházások ezt már lehetővé teszik.  Hévíz egész évben látogatható, mindig ugyanolyan magas színvonalon szolgálja ki vendégeit.

 

Tóth András - Forrás