MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Mozgalmas év után újabb kihívások – újévi fogadás
A hagyományokhoz híven a megye egyházi és világi méltóságai, országgyûlési képviselők, a szomszédos települések képviselői, valamint a hévízi intézmények, szervezetek képviselőinek társaságában köszöntötte az újesztendőt Hévíz város vezetése a polgármesteri hivatal dísztermében.

A hagyományokhoz híven a megye egyházi és világi méltóságai, országgyûlési képviselők, a szomszédos települések képviselői, valamint a hévízi intézmények, szervezetek képviselőinek társaságában köszöntötte az újesztendőt Hévíz város vezetése a polgármesteri hivatal dísztermében.
 

  • Hévíz mozgalmas évet hagyott maga mögött, számos beruházással, fejlesztéssel gazdagodott a város 2012-ben – mondta ünnepi beszédében Papp Gábor polgármester. A beruházások között a multifunkciós- és mûfüves sportpályákat, az új skate pályát, az Ady utcai gyalogátkelőhelyet, a piactér felújítását, a Park utcai lépcsősor megújítását, valamint az észak-nyugati városrészben történt csapadékvíz elvezetést emelte ki, melyekre összesen mintegy 700 millió forintot költött Hévíz.
     

Az idei év is komoly sikerrel kezdődött Hévíz számára, hiszen a polgármester bejelenthette: a napokban írják alá Horvátországban azt a  határon átnyúló kerékpáros pályázatot, melynek Hévízt érintő fejlesztése mintegy 80 millió forint, valamint hozzáfoghat a város ez évben ahhoz az egregyi fejlesztéshez is, melyhez a Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése pályázaton a „Korok és Borok tematikus sétaút Hévíz-Egregy városrészen” projektben 448 millió forint támogatásban részesült az önkormányzat.
 

A polgármester köszönetet mondott a térség országgyûlési képviselőjének, Manninger Jenőnek a hathatós közbenjárásért a pályázataink kedvező elbírálását illetően, valamint minden résztvevőnek a kiváló együttmûködésért. Kiemelte a résztvevők kitartó munkáját a Hévíz-Balaton-Airport üzemeltetéséért és az ez évben induló menetrendszerinti rigai járat szerződésének aláírásáért.  
 

Papp Gábor szólt a város nemzetközi kapcsolatainak élénküléséről, bővüléséről, a pezsgő kulturális életről, sikerként beszélt a vendégéjszakák stabil és megnyugtató emelkedéséről, s arról, hogy a tavalyi évben a Virágos Magyarországért verseny városi kategóriájának fődíjának elnyerése után idén Hévíz képviselheti hazánkat az európai versenyen., így az idei évben mi képviselhetjük hazánkat az európai versenyen.   
 

Az idei évben a hasonló sikerek eléréséhez Papp Gábor az együttmûködés fontosságát emelte ki.

  • Azért dolgozunk, hogy a város és közvetlen környezetén túli együttmûködéseknek köszönhetően eredményeink Zala megyét és hazánkat emeljék fel. Büszke vagyok arra, hogy kiváló, támogató kapcsolatot tart a város a Zala Megyei Kormányhivatallal, a Megyei Önkormányzattal, és számos zalai várossal úgy, mint Keszthely, Zalaegerszeg és Zalakarossal is. A Megyei és keszthelyi Rendőr-kapitánysággal, a Zöldhatósággal, a Tûzoltókkal, a sajtóval – hangsúlyozta, hozzátéve: a hévíziek nyitottak a megye bármely intézményének, településének együttmûködési szándékára.
     

Köszöntője után dr. Sifter Rózsa, a megyei kormányhivatal főigazgatója adta át Rigó Csaba, a megyei kormányhivatal vezetőjének üdvözletét és köszönte meg Hévíz munkáját és áldozatvállalását a járási rendszer és a kormányablak kialakítása kapcsán.
 

Pohárköszöntőt Manninger Jenő, a megyei közgyûlés elnöke mondott, aki méltatta Hévíz eddigi fejlesztéseit, a megye életében, turizmusában és gazdaságában betöltött szerepét. A fogadás a Hévíz Színpad mûsorával és koccintással zárult.

Nézze meg galériánkat!