MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Mozgalmas napok a HÉVÍZ-Balaton Airporton
Az elmúlt hétvégén a légi járatok mozgása minden korábbi rekordot megdöntött, köszönhetően a német Lufthansa German Airlines tréning repüléseinek. A légitársaság Airbus A-319-100 (D-AILL) Marburg névre keresztelt gépe pénteken érkezett a fürdőváros repülőterére, fedélzetén 110 fővel.

Hétfő estig bezárólag a társaság pilóta képzésének részeként tesztrepülések keretében a leszállásokat gyakorolják, úgynevezett touch & go mûvelet keretében, amikor a gép a leszállást követően újra átstartol és felemelkedik. A Lufthansa flottájában fontos szerepet betöltő géptípus számos kört írt le a régió felett, felkeltve a nyaraló vendégek figyelmét is. A környéken forgató egyik országos kereskedelmi tv csatorna a gép láttán szintén ellátogatott a repülőtérre és Benno Herrmann vezető tréning kapitánnyal, a Lufthansa légitársaság képviseletében, rögzített egy jó hangulatú riportot, az esti hírmagazin számára.

A gyakorló járatok az üzemeltető társaság és a Lufthansa gépeit charterként a régióba üzemeltető Mutsch Ungarn Reisen összefogásának és a helyi szereplők évek óta tartó lobbi tevékenységének eredménye.

Amíg a fiatal leendő pilóták gyakoroltak, a gépen érkezett vendégek, a Lufthansa dolgozói és családtagjaik a fürdőváros szolgáltatásaival, szállodáinak színvonalával ismerkedtek. Gazdag program keretében bejárták a szûkebb régiót, a Balatont és a kiváló magyar borokat is közelebbről megismerték.

„A Hévíz-Balaton Airport Kft tervei szerint a tréning járatoknak – amelyekhez a Lufthansa számos szigorú követelményt támasztott – a jövőben gyakrabban lehetőséget kíván adni. Amellett hogy bevételhez juttatja a társaságot, vendégéjszakákat generál a fürdővárosban” – mondta el a gyakorló repüléseket mindkét nap a helyszínen figyelemmel követő, légiközlekedés fejlesztéséért felelős alpolgármester, Könnyid László.