MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Napközis tábor a hévízi iskolásoknak
Idén a nyári szünet idejére sem hagyja el a gyermekzsivaj a hévízi Illyés Gyula Általános Iskolát, mely napközis táborrá alakult. A fenntartó önkormányzat idén először biztosított lehetőséget a kisdiákoknak a helyi tárborozásra, s ezzel a szülőknek arra, hogy napi munkájukat iskolaszünetben is a gyermekeik biztonságát illetően nyugodtan végezhessék.

A kezdeményezésről Papp Gábor polgármester elmondta: a nyári időszak egy komoly problémája a családokban a gyermekfelügyelet. Korábbi években az önkormányzat úgy látta el ezt a feladatot, hogy Családsegítő Szolgálat két turnusban 1-1 hetes nyári tábort szervezett a rászoruló gyermekek számára, de ezen felül is jelentkezett igény a szülők részéről gyermekük elhelyezésével kapcsolatban. Többen jelezték, hogy nagy nehézséget okoz általános iskolás gyermekük nyári felügyelete. E kérdését igyekezett orvosolni a városvezetés az Illyés-iskolával közremûködve, nyári napközis foglalkoztató indításának kezdeményezésével. Felvették a kapcsolatot Simonné Gál Gyöngyi iskolaigazgatóval, aki tájékoztatta a nevelőtestületet arról, hogy az önkormányzat plusz juttatás ellenében, napközis munkára pedagógusokat keres. A tantestületből összesen 16 pedagógus vesz ebben részt, heti váltásban naponta 2 fő látja el a feladatokat. A hévízi lakcímû, illetve a város általános iskolájában tanuló gyerekek felügyeletére, a szabadidős foglalkozások lebonyolítására 1,5 millió forintot biztosított az önkormányzat, erről a legutóbbi soros ülésen döntöttek. 

Simonné Gál Gyöngyi ott jártunkkor elmondta: a tábor július 2-án indult, s augusztus 24-ig tartva 8 hetet fed le a 10 hetes nyári szünetből. Az étkeztetés kivételével az ellátás ingyenes, s a tábor nem csupán felügyeletet biztosít. A gyermekek 8-16 óra között tartózkodhatnak a táborban, ahol programok várják őket. A napi elfoglaltságok közt kézmûves mûhelyfoglalkozások, egyéni és közösségi játéklehetőségek várják őket. Rendelkezésre áll az a játékszoba a teljes felszereltségével, melyet iskolai idő alatt is a szabadidő eltöltése során használnak a gyerekek. Mindemellett vannak rendszeresen szervezett csoportos rendezvények is. Hetenként egy alkalommal úszásra kapnak lehetőséget az önkormányzati tulajdonú szállodában, a Hotel Aquamarinban, valamint filmvetítésen vehetnek részt. Az étkeztetésről a Gamesz konyhája gondoskodik napi háromszori alkalommal, annak térítési díját a szülő a tanévben szokásos gyakorlat szerint fizethetik a szülők.

Naponta 10-16-an járnak a táborba, jelentkezésre folyamatosan van lehetőség. Alkalmilag néhány napos részvételi igény is lehetséges, de a tábor teljes időtartamát is eltölthetik a gyermekek a nyári napköziben.

 

Forrás: Szuperinfó, Horányi Árpád