MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Negyedszer is utcafesztivál
Négy napra Hévízre érkezett az utcafesztivál. Nem véletlen, hogy a muzikális jellegû már rendezvény kapcsán nem utcazenész fesztiválról beszélünk. Az együttesek mellett táncos előadó és marionett bábos is szórakoztatja a járókelőket, sőt idén új elemként vásározók is kínálják portékáikat Hévízen. A nyitónapon rég nem látott tömeg gyûlt össze a Deák téren és a sétáló utcában. A színes forgatag vasárnap estig tart.

A több települést körbejáró rendezvény fellépőinek kiválasztásakor a szervezők a sokszínûségre törekednek, hisz a mûfaji változatosság ad garanciát arra, hogy minden kíváncsiskodó megtalálja a saját fülének tetsző dallamokat. A közönség nem csak visszatérő előadókkal találkozik, hiszen évente mindig vannak új együttesek és produkciók. A létszám folyton változik, nem mindenki tud négy napot szánni a zenélésre. Van aki egyik nap kiszáll, egy másik csapat viszont bekapcsolódik. – Hévíz nagyon hálás helyszín, s akad résztvevő aki jelezte, hogy elfoglaltságai miatt kizárólag ebben a városban kíván fellépni. A vásározók bevonása a mi ötletünk volt. Gyakorlatias szempontját az adja, hogy a zenekarok közelsége miatt az árusok sátrai lefogják a hangot, így az áthallások nem zavarják a produkciókat – osztotta meg a kulisszatitkokat Maitz Szilvia a fesztivál egyik szervezője.
Pop-, rock-, népzene, az Andok muzsikája mind együtt van jelen Hévízen. Az előadók vasárnap estig szórakoztatják a közönséget. Minden délután három órától települhetnek ki a számukra kijelölt helyszínre és este tízig gyûjthetik a kalapba a közönség elismerését jelző forintokat. A látogatók más módon is kifejezhetik tetszésüket, hiszen a Festetics Mûvelődési Központban leadott szavazatok alapján vasárnap az is kiderül, ki nyeri el a legnépszerûbb előadónak járó díjat.

(Forrás: Hévízi TV)