MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nem árt az óvatosság
Augusztus vége felé járva jobb a város közbiztonsága, mint egy évvel korábban. A látható és nagyobb számú rendőri fellépés mellett a további javulás csak a lakosság odafigyelésével és együttmûködésével érhető el.

Az idei nyáron tizennégy lopásos bûncselekmény történt Hévízen, s ebből hatot külföldiek vagy boltok sérelmére követtek el.
- A Balaton-parti szezon végének közeledtével számítanunk kell arra, hogy feltûnnek településünkön azok az úgynevezett utazó bûnözők, aki előszeretettel választanak célpontul fürdővárosokat. Ezért feladata a helyi lakosoknak az, hogy külföldi vendégeiket figyelmeztessék: ne hagyjanak értékeket gépjármûveikben, illetve ne álljanak szóba olyanokkal, akik látszólag segítséget vagy információt akarnak kérni tőlük – mondta dr. Vajda Gábor, a Hévízi Rendőrőrs parancsnoka.
A bolti lopásoknál az elkövetők a biztonsági rendszerek teljes hiányát használták ki. A kirabolt üzleteknél nem volt sem mozgásérzékelő, sem kamera, sem riasztó. Alkalom szüli a tolvajt, s az üres épületekben nyitva hagyott nyílászárók vonzzák a bûnelkövetőket. A betörők „esélyeit” csökkentheti, hogy a rendőrség fokozott járőrözéseket tart a városban. Ennek eredményeként augusztus elején két olyan visszaeső tolvajt sikerült elfogniuk, akik a tófürdő területén károsítottak meg több embert. Itt is a figyelmetlenséget használták ki, s mobiltelefonokat, márkás napszemüvegeket emeltek el az őrizetlenül hagyott táskákból.
A vagyonvédelem mellett a rendőrség másik nagy feladata a közlekedés zökkenőmentessé tétele. A városon belül - különösen a déli órákban - több helyütt dugók nehezítik a közlekedést, amelyet igyekeznek gyorsan felszámolni.
- Továbbra is tartunk közúti ellenőrzéseket, amelyek különösen fontosak azért, mert a városhoz közeli utakon az utóbbi időben több halálos kimenetelû baleset is történt. Sajnos, napi tapasztalat, hogy ittas vezetőkkel találkozunk. Ezt nem toleráltuk eddig sem, s a jövőben sem fogjuk – mondta az őrsparancsnok.

(Forrás: HÉVÍZI TV)