MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nemcsak jogszabály: hitvallás – az Alaptörvény díszkötetét adta át a kormánymegbízott
Az elmúlt év április 25-én kihirdetett Alaptörvény díszkötetét nyújtotta át Rigó Csaba kormánymegbízott ma Papp Gábor, Hévíz város polgármestere részére a Városháza dísztermében

Az ünnepélyes eseményen a kormánymegbízott hangsúlyozta: Magyarország Alaptörvényének megalkotása óriási jelentőségû hazánk számára. Részben, mert az új Alaptörvény az eddigi, szovjet típusú alkotmányt váltotta fel, részben, mert kiindulópontja és sarokköve annak a szakmai munkának, melyet a kormány a magyar közigazgatás terén kíván bevezetni, megvalósítani – hangsúlyozta Rigó Csaba. Rámutatott: az Alaptörvény a magyar közigazgatást teljes egészében megreformálni kívánó Magyary Programmal összhangban meg tudja valósítani a magyar állam újjászervezését.

Az Alaptörvény minden magyar állampolgár számára hozzáférhető, azt a polgármesteri hivatalokban felállított Magyar Alkotmány Asztalánál megtekinthetik és igényelhetik is. Mindeddig 75 ezer állampolgár élt az igénylés lehetőségével.

  •  Városunk számára az Alaptörvény több mint puszta jogszabály, amit be kell tartani, amihez igazítani kell rendeleteinket; számunkra az Alaptörvény hitvallás. Egy olyan értékrendet képviselő nemzeti alapdokumentum, amelyet - úgy gondoltuk – illik méltó módon megjeleníteni a Városházán, többek között azért is, hogy városunk polgárai bármikor megtekinthessék – emelte ki Papp Gábor polgármester. Rámutatott: a magyar nép büszke lehet nem csak a 2011. április 25-én kihirdetett új Alaptörvényre, hanem arra is, hogy nemzetünk csaknem 800 éves alkotmányossággal rendelkezik, az Aranybulla 1222-es kiadásától az ebben foglalt jogokat a nemzet akár vérével is védte. Bocskai István, II. Rákóczi Ferenc, 1848 vértanúi, 1956 hősei és a rendszerváltozás zászlóvivői mind a nemzetünk szabadságát, alkotmányosságát védelmezték.
  •  Úgy gondolom, ilyen történelmi múlttal nem szorulunk Európa kioktatására „szabadságból”. Sokan emlékeznek még arra az egyetemistára, aki 1989-ben, Nagy Imre újratemetésén szabad választásokat és a szovjet hadsereg kivonulását követelte. Furcsa, hogy ma ugyanezt az embert pellengérre állítják olyan európai politikusok, akiknek személyesen soha nem kellett megküzdeniük hazájuk szabadságáért – mondta a polgármester, aki a beszédeket követően átvette Rigó Csabától azt a díszkötetet, melyet rengeteg, főként reformkori festmény gazdagít, s melynek hévízi átadója egyúttal jelképes is volt, hiszen a kormánymegbízott minden megyei önkormányzat számára is Hévízen adta át szimbolikusan a díszkötetet.