MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nemzetközi Sakkfesztivál nyitány nagymesterekkel
Történetében immár huszonkilencedik, Hévíz helyszínnel a hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Balaton Nemzetközi Sakkfesztivál,melynek ünnepélyes megnyitóját ma délután tartották a hévízi Városháza konferenciatermében.

A rendezvény fővédnökségét vállaló Papp Gábor polgármester, a Magyar Sakkszövetség elnökségének tagja a megnyitón rámutatott: Hévíz számára e sportág támogatása is nagyon fontos, éppen ezért igyekezett a város a lehetőségeket és a feltételeket biztosítani a rendezvény lebonyolításához.

Horváth Tamás, a Magyar Sakkszövetség alelnöke elmondta: a versenyen 21 ország közel száz versenyzője, 9 nemzetközi nagymester, 15 nemzetközi mester, olimpikonok, ifjú tehetségek és lelkes amatőrök küzdenek meg egymással. A torna érdekessége és kiemelt eseménye, hogy Almási Zoltán nyolcszoros magyar bajnok, olimpikon, a magyar válogatott oszlopos állandó tagja 15 táblás szimultánt ad október 22-én. Mindezek mellett schnellverseny és borkóstoló színesíti a programot a verseny ideje alatt.

A verseny első 10 tábláját online is közvetítik, így a mérkőzés a világ minden részén azonnal követhető, az oldal a Magyar Sakkszövetség internetes oldalán.

A játszmák minden nap 15.00-kor kezdődnek. A hévízi sakkversenyek november 15-én férfi egyéni nyilvános bajnoksággal folytatódnak.

Az alelnök és Rigó János, a rendezvény szakmai szervezője hangsúlyozták: a sakk mint sportág az elmúlt időszakban meglehetősen mostohán kezelt, így különösen ki kell emelni Hévíz pozitív hozzáállását és támogatását