MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nemzetközi tanulmányút és üzletember találkozó Hévízen - Célkeresztben a gyógy- és wellness turizmus fellendítése
A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (ZMVA) Enterprise Europe Network irodájának szervezésében 15 külföldi és húsz magyar, a turizmus élénkítésében, fellendítésében érdekelt idegenforgalmi szakember meghívásával szerveztek nemzetközi üzletember találkozót szeptember utolsó hétfőjén a hévízi városháza konferenciatermében.

Mint azt Vékásyné Gál Zsuzsanna, a szervező Europe Network iroda regionális vezetője elmondta, a nyugat dunántúli régió gyógy –és wellness turizmusának fejlesztési szándékával hívtak meg olyan román, bolgár, lengyel tour-operátorokat, utazási irodavezetőket továbbá az idegenforgalom dinamizálásában érdekelt szak- és üzletembereket, akik eddig nem tekintettek „beutaztatási célrégióként” a Nyugat-Dunántúlra. A két napos study-tourral kiegészített találkozó és tanulmányút program résztvevői az angol munkanyelven folyó üzleti megbeszéléseken áttekintették a résztvevők országaiba történő ki –és beutaztatás aktívabbá tételének lehetőségeit. Mint kiderült, minden üzletember érintett mind a be-, mind a kiutaztatás erősítésében. Az egyéb együttmûködési lehetőségek számba vételét vizsgálva került szóba, hogy a magyar „tourinform” irodákhoz hasonló keretek között mûködő lengyel turistákat informáló képviseletek a honi egészség-, gyógy –és wellnes centrumok népszerûsítését is felvállalják.
Köszöntőjében Nagy András, a ZMVA ügyvezető igazgatója a klasztermenedzselésben, mikrohitelezésben, finanszírozásban, pályázatok készítésében és üzleti partnerek felkutatásában nagy gyakorlatot és tapasztalatot szerzett alapítvány szolgáltatásaiba engedett rövid bepillantást.
A házigazdák nevében mondott köszöntőjében Naszádos Antal alpolgármester aláhúzta: a közel ötezer lelkes idegenforgalomból élő Hévízen a magánszállástól az öt csillagos hotelig minden lehetőség adott a vendégek elhelyezésére. A helyi marketing egyesületet a város azért alapította, hogy a gyógytó és a város kínálta szolgáltatásokat minél szervezettebben, sokrétûbben lehessen megjeleníteni a turizmus piacán.
Manninger Jenő, a megyegyûlés elnöke a régió és hazánk legszebbnek tartott turisztikai desztinációira hívta fel a figyelmet.
Hévíz termálkincséről már dr. Hegedûs Lajos, a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület elnöke szólt.

(Forrás: A Városháza sajtóreferense)