MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Neves hévízi sportolókról neveztek el pályákat

Rengeteg izgalmas sport programot kínált a Hévízi Sportnapon az önkormányzat és a mûvelődési központ a hévízieknek: gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. A sportnap fénypontja a két mûfüves sportpálya névadója volt.

A nagypályát Bácsics Lajosról, a kis élőfüves pályát Kenesei Csabáról nevezte el az önkormányzat, a létesítményeket Papp Gábor polgármester és a neves hévízi sportolók, illetve családtagjai adták át.

Hévíz város labdarúgásának egyik legismertebb alakja Bácsics Lajos, aki 50 évet töltött a pályán előbb játékosként, majd edzőként, neki sikerült a csapatot 1976-ra a megyei első osztályba vinni. A csapatba egyre több helyi fiatalt sikerült beépítenie és 1991-ben megnyerték a megyei bajnokságot, feljutottak az NB III-ba. 1996-ban az utánpótlás területén kezdett dolgozni. 1991-ben az edzők szavazata alapján lett a megyei bajnokság legjobb trénerévé választották Zalában.

 

 

Kenesei Csaba a Hévíz ifjúsági csapatának edzőjeként dolgozott 15 évig, s közben évekig intézője volt a nagycsapatnak, mely megnyerte az 1990/91-es Zala megyei bajnokságot, elnyerték a legsportszerûbb csapat díjat és egy osztállyal feljebb az NB III-ban folytathatták a küzdelmeket. 1991-ben a hévízi általános iskolásokból létrehozta a Góliát SC-t, ahol a labdarúgás alapjaival ismertette meg a gyerekeket. Élete végéig ott volt a labdarúgó pálya környékén, intézte a csapat körüli dolgokat az edzések levezetésétől a plakátragasztásig. A Labdarúgó Szakosztály technikai vezetőjeként nagyon sokat segített abban, hogy a kor követelményeinek megfelelő, magas szinten mûködő adminisztratív hátteret biztosított, tisztességes, emberséges, precíz tevékenységével. Kiemelkedő pedagógiával, s ember szerető tevékenységével, vált az utánpótlás és felnőtt labdarúgók szeretett emberévé. Nagyon sokat tett az önfeledt játék megszerettetésért.

 

 

A két neves edző, sportoló tiszteletére róluk nevezték el a pályákat, a névadó ünnepségen és az azt követő eseményeken részt vett Fonnyadt Zsolt, a Keszthely és az FTC játékosa, Gaál Miklós helyi kötődésû profi labdarúgó és Lendvai Miklós, többszörös válogatott, olimpikon, jelenleg a ZTE edzője.

Elmondták: mindenki bízik abban, hogy a hévízi, valamint a Hévízen sportoló gyerekek méltó követői lesznek elődeiknek. A gyerekek ezt menten be is bizonyíthatták, hiszen a sportnap délelőttjén labdarúgó tornán vehettek részt, a délután folyamán pedig több más sportágat is megismerhettek bemutatók keretében.

 

 

A felnőtteknek igazi élményt jelentett, hogy a híres aerobik világbajnokkal, Béres Alexandrával együtt tornázhattak. Akadt, aki kisbabájával a karján csinálta végig a gyakorlatokat, s a pörgős nap végén valódi lazítást jelentett Varga Viktor koncertje.

  • Hévíz vezetése 2010-től teljesen új koncepció mentén kezdett dolgozni a sport területén. Ennek első állomása volt a sportkör és a szakosztályok gazdálkodásának, szakmai munkájának áttekintése, szükség szerinti változtatása. Növeltük a sporttámogatások összegét; büszkén mondhatom, hogy az önkormányzat jelenleg közel 100 millió forinttal támogatja a sportkör szakosztályait, és öröm az is, hogy az elmúlt időszakban ökölvívó és íjász szakosztállyal bővülhetett a sportkör – mondta el az avatás és a sportnap kapcsán Papp Gábor polgármester.

Rámutatott arra is: komoly fejlesztések történtek az eltelt közel négy évben a sportkínálat terén. Nemzetközi minőségû mûfüves labdarúgó kis- és nagypályát, rekortán pályát, senior játszóteret, skate pályát építettünk és adtak át, megújították a centerpályát, helyiségeket alakítottak ki olyan új sportágak mûveléséhez, mint a spinning, a TRX vagy a Crossfit. Az infrastruktúra fejlesztés pedig folytatódik, hiszen az aktív turizmus és a tömegsport feltételeit egyaránt bővíteni kívánja az önkormányzat. Az újabb fejlesztésekhez kész tervekkel és hatástanulmányokkal is rendelkezik a város – hangsúlyozta Papp Gábor.

 

Nézze meg galériánkat!