MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nevezési csúcs
A vártnál is nagyobb szabásúra sikeredett a Hévíz SK frissen alakult lovas szakosztályának bemutatkozó rendezvénye, az I. Hévízi Derby díjugrató verseny. A nevezők százhuszonhat versenylovat hoztak magukkal, s a két napon háromszázhatvanan álltak starthoz.

A kétnapos program a kezdő lovak és lovasok stílusbírálat szerinti versenyével indult, majd a magasabb kategóriákkal folytatódott. – Tizenkét verhető akadály van, megfelelő pályahosszal, s az előírt alapidőn belül kell teljesíteni a pályát. A hazai és a nemzetközi lovas szövetség szabályait alkalmazzuk, melyben minden kategóriára eltérő előírások vonatkoznak – mondta Nagy Lajos, a versenybíróság elnöke.
A rendezők gondja általában az, hogy eltelik néhány esztendő, míg egy-egy új versenyhelyszínnek híre megy és népes mezőny gyûlik össze. Hévízen viszont pont fordított volt a helyzet, hiszen az ország minden pontjáról érkeztek lovak és lovasok, s a két napon kora reggeltől késő estig folyamatosan startoltak az indulók. – Hogy is lehetett volna lemondani a nevezéseket? – tette fel a költői kérdést Hollé László, a Hévíz SK Lovas Szakosztályának megbízott elnöke, mikor a rendezésről beszélgettünk. – A kezdeményezés hátterében az áll, hogy a közelmúltban megalakítottuk a Hévíz SK lovas szakosztályát. Hét versenyzőnk van, akik eddig a környék különböző egyesületeihez tartoztak. Az volt a célunk, hogy végre saját szakosztályba szerveződve Hévíz hírnevét öregbítsük a hazai és külföldi versenyeken. Ennek jegyében próbálkoztunk meg a díjugrató verseny rendezésével is – mondta.
A főszervezők elsősorban olyan szülők, akiknek a gyermeke ígéretesen versenyez. Hollé László, Illés László, Zerényi Imre és még néhányan felvállalták, hogy megteremtik az I. Hévízi Derby feltételeit. - Gyermekkoromban tartottak utoljára díjugrató versenyt Hévízen. A város rendezvényei az utóbbi időben inkább a Deák térre és a vendéglátós vonalra szorítkoztak. Úgy gondoltuk más jellegû rendezvényeknek is létjogosultsága van a városban, akkoris, ha ez a környék számára megterheléssel jár. Három hetet kilincseltem a szponzoroknál, s legközelebb is megteszem, ha a rendezvény sikert arat – ígérte Zerényi Imre. A szervezők saját vállalkozásuk anyagi támogatása mellett számos helyi, környékbeli és budapesti cégtől is segítséget kaptak. Az önkormányzat kettőszázezer forintos támogatást biztosított, sokan pedig munkájukkal járultak hozzá a verseny sikeréhez. – Szükségünk van az ilyen programokra. Meg kell nézni milyen sok érdeklődőt vonz a verseny; nem véletlen, hogy a helyi szállodák is partnerek voltak, támogatást biztosítottak. Az edzőpályáért sem kell aggódni, hiszen a szervezők megígérték, hogy eredeti állapotában helyreállítják – nyilatkozta Lázár László az önkormányzat idegenforgalmi- és sportbizottság elnöke.
A két napon egyébként nem csak a verseny látványos programja várta az érdeklődőket, hanem egyéb bemutatókat is tartottak. Köztük csikós show, terápiás lovag és dáma lovaglás népszerûsítette a lovassportot.

(Forrás: Hévíz Tv)