MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nimfa pet-palackból
Érdekes eseménnyel zárult tegnap a Közlekedj ÖKO-san egyhetes programsor: a Városháza téren az Illyés-iskola és a Bibó-gimnázium diákjai „szemétből” építettek szobrokat a délelőtt folyamán. Az eseménydús napok során az óvodákban bábelőadások és ÖKO játszóház szórakoztatta a kicsiket, a sportpályán íjász bemutatóval és íjászkodási lehetőséggel, kerékpáros bemutatóval várták a diákokat, s a tegnapi nap kerékpáros „körsétával” indult, melynek során az élhetőbb város fontosságára kívánták felhívni a figyelmet az Illyés-iskola és a Bibó-gimnázium diákjai, valamint a hozzájuk csatlakozók.

A Városháza téren aztán szorgos kezek, leleményes diákok pet-palackból, kupakokból, egyéb mûanyag tárgyakból szobrokat készítettek hévízi jellegzetességeket bemutatva.  Elkészült többek között a dottó másolata, Hévíz címerének mûanyag kupakos megjelenítése, és pet-palackból a Bibó diákjai a Városháza téren álló Nimfa-alkotást készítették el.

Ez utóbbi ötlet már csak azért is érdekes, mert a diákok saját bevallásuk szerint a szobor karikatúráját kívánták megjeleníteni, ebbe sûrítve, summázva véleményüket a templom, iskola, hivatal háromszögben helyet foglaló ledér hölgyről.

A legjobb alkotásokat jutalmazták is, mint ahogyan ajándékokat sorsoltak ki az ÖKO-tesztek kitöltői között is.

A gyerekek rengeteg meglepetést kaptak. A dottó-szobrot készítő ÖKO-csapat a Lótusz Hotel vacsora felajánlását nyerte, a legjobb teszt kitöltők és szoborkészítők kerékpárt, rollert, ajándékcsomagot, mp3 lejátszókat nyertek, s a Bibó-gimnázium tanulóinak alkotása a polgármesteri hivatal különdíját nyerte el.

A jutalmakat Kepli József János alpolgármester adta át, a kerékpárt, a Hévízi Szobakiadók Szövetségének felajánlását Lajkó Ferenc, az egyesület elnöke nyújtott át a nyerteseknek.

 

Cimkék

alpolgármester