MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Női kézilabda
Klász Karola Hévízen

Az őszi szezon végén a 3. helyen áll a Hévíz női kézilabda csapata, amelyik folyamatosan 14 esztendeje szerepel a Nemzeti Bajnokságban. Az őszi szezon legjobbjává választott Pék Petrának egészségügyi okok miatt átmenetileg abba kellett hagynia a játékot a télen.

 

 

A szakosztályvezetés gyorsan lépett és leigazolta Klász Karolát, aki 210 alakalommal játszott NB I-ben illetve NB I B osztályban és közel 1000 gólt szerzett. Az NB II-es élcsapatok részére kiírt, Bükön rendezett tornán hamar feltûnt kismerhetetlen cseleivel és gyorsaságával. A szakemberek őt látták a másfél száz játékost felvonultató torna legjobbjának, és 22 találatával elnyerte a gólkirályi címet.

 

Őt kérdeztük a kezdetekről:

  • 14 esztendősen Mohácson kezdtem el játszani, majd onnét gyorsan Pécsre kerültem az egyetemi tanulmányaim miatt, és ott lettem előbb NB-I. B-s, majd első osztályú játékos. Ott figyelt fel rám akkor Magyarország egyik legjobb csapata, a Vác.

Milyen első osztályú emlékek és játékosok jutnak eszébe elsőre?

  • Vácott nagyon eredményesek voltunk, nagyon jó közönség előtt remek győzelmeket értünk el. Szívesen emlékszem arra a találkozóra, amikor az akkor is sztárcsapatnak számító Szucsányszkit, Szamorankyt, Kirsnert és Tóth Tímeát felvonultató Ferencvárost nyolc góllal vertük meg a váci csarnokban úgy, hogy én hétszer találtam be a kapuba. Válogatott és gólkirály játékosokkal játszhattam folyamatosan együtt, így Zácsik Szandrával, Hornyák Ágnessel és Mátyás Augusztával. Vácott Hajdu János volt az edzőnk, aki jelenleg a junior női válogatott kapitánya.

NB I/B-ben ősszel még a gólkirályi címre is esélye volt, milyen érzésekkel jött a másodosztályba, hiszen lényegében Hévízen március első vasárnapján játssza élete első NB-II-es mérkőzését, milyenek az első benyomásai a zöld-fehér csapatnál?

  • Nagy hatással voltak rám egykori csapattársaim, akik beszéltek a rendezett hévízi viszonyokról, a csapatszellemről és közösségről. Nem érzem úgy, hogy visszalépés lenne számomra, hogy az NB-II-ben játszom, és nagyon kíváncsi vagyok már az itteni mérkőzésekre, azok hangulatára. A csapattársak hamar befogadtak, közülük többekkel együtt is játszottam a korábbi években és akadtak, akik ellenfeleim voltak a pályán. Játékommal és minden energiámmal azon leszek, hogy a csapat a dobogón végezzen a bajnokság végén. Egyébként a korábbi együttesemben is akadtak olyanok, akik itt Hévízen meghatározó csapattagok voltak, ők elismeréssel szóltak az itteni viszonyokról. Én pedig nagyon várom, hogy a közönség miként fogad és miként tudok megfelelni a saját magam és a klub elvárásainak.

     

Március 3-án vasárnap tehát egy korábban magasabb osztályban gólkirály Klász Karola élete első NB-II-es mérkőzését játssza a Hévíz zöld-fehér színeiben bajnoki fordulóban.


Iglódi Endre