MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Női Kézilabda tavaszi nyitánya
Érem a célkitûzés Hévízen

55 esztendős múltra tekint vissza a hévízi női kézilabda sport. Kőnig József tanár úr kezdeményezésének köszönhetően indult be a sportág és innét indult a pályafutása a 149-szeres válogatott, olimpiai érmes, FTC irányító Lelkesné Tomann Rozáliának. Az utódok az utóbbi 14 esztendő alatt éppen 300 mérkőzést játszottak a Nemzeti Bajnokságban. A telet a dobogó 3. helyén töltötték és vasárnap a Tolna együttese ellen hazai pályán kezdik a szezont.
 

A játékosállományban egy változás történt. Pék Petra, aki az őszi szezon legjobbja volt, orvosi utasításra kénytelen szüneteltetni a kézilabdázást. Helyére igazolták Klász Karolát, aki első alkalommal lép pályára NB II-es találkozón és több poszton is kiváló teljesítményre képes. Többszörös gólkirály, aki 210 alkalommal játszott az NB I-ben illetve az NB I B-ben és mintegy 1000 gólt szerzett. A legutóbbi büki torna gólkirálya címet szerezte meg. Pár éve a Vác NB I-es csapatában játszott Hornyákkkal, Zácsikkal, Mátyással az oldalán. A zöld-fehér játékostársak gyorsan befogadták és hamar a közönség kedvencévé válhat kifogástalan csapatszellemének köszönhetően.
 

13 éve edzősködik a klubnál Pécsi Zsolt, őt kérdeztük a felkészülésről:

  • A legnagyobb gondot most az okozta, hogy a szokásos sérülések mellett több játékosunk lázas betegséggel küzdött illetve küzd, emiatt kellett néhányuknak edzéseket kihagyni. Örömteli viszont, hogy nagyszerû volt a hozzáállás a munkához és jók az életkori arányok. Egyértelmûen látható, hogy gyorsult a csapatjátékunk, ami a támadásoknál jelentős tényező.
     

A Tolna régi riválisunk, az NB I B osztályban is többször mérkőztünk velük. Mi az őszi csapathoz képest nem gyengültünk, és mi vagyunk a nyitó mérkőzés esélyesei. Győzelmi sorozatunk folytatásában reménykedem!
 

A csapatkapitány Lancz Katalin éppen 10 esztendeje igazolt a Ferencvárosból Hévízre, és azóta ő az első számú kapus. Az esélyekről kérdeztük:
 

  • A több hónapi bajnoki mérkőzés szünete folytán alaposan ki vagyunk éhezve a tétmérkőzésre. A nívós 9 csapatos büki tornán bronzérmet szereztünk, de a bajnokságban ennél is fényesebbre gondolunk, ehhez pedig nyerni kell vasárnap. Remélem, hogy a szokatlan vasárnap 14 órai időpontban is velünk lesznek a szurkolóink.

    I.E.