MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nők a nőkért
Hévízen tíz fővel megalakult a Nyugat-Balatoni Zonta Klub. A Zonta olyan nemzetközi jószolgálati szervezet, mely a nőklubok hálózatán keresztül a nők szakmai és szociális helyzetén kíván segíteni. A célok megvalósításához adományokkal, megpályázható ösztöndíjakkal járul hozzá. Szerepét és súlyát jelzi az is, hogy a nemzetközi szervezet az ENSZ tanácsadó testületeként mûködik.

Az első Zonta Klub 1919-ben alakult Buffaloban, majd az Amerikai Egyesült Államok határain túllépve hatvanhét országban mûködő nemzetközi szervezetté nőtte ki magát. Aktív, hivatásukat gyakorló nőket toboroznak a tagok sorába, hogy együttes erővel javítsanak társaik helyzetén. A Zonta klubok önkéntesei világszerte olyan üzletasszonyok, orvosok, tanárok, mérnökök, akik szakmai hátterükkel és kapcsolatrendszerükkel elősegíthetik a célok megvalósítását. A Nyugat-balatoni klub létrehozásához szükséges szervezőmunkát a Hévízen élő Kajtárné Varga Ida vállalta fel, aki a tizenhat éve mûködő veszprémi Zonta Klub soros alelnöke.
A helyi szervezet alapítói: Dr. Horváth Mariann fogorvos, Vági Ferencné szociálpedagógus, Kováts Gabriella tolmács, Dr. Orbán Lajosné Dr. Moll Vera orvos, Torsa Gáborné pedagógus, Psenek Olga vegyészmérnök, Dr. Szilágyi Lászlóné utazásszervező, Solymosi Istvánné közgazdász, Wasche Vera üzletasszony és Kajtárné Varga Ida építőmérnök. A szervezet nyitott, így a további csatlakozók jelentkezését is várják a 06 30/993-4795-ös telefonszámon.

(Forrás: Hévízi TV)