MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Norvégiában tárgyaltak, és népszerűsítették Hévízt
Az elmúlt időszak tapasztalatai bebizonyították: az északi piacon igény van Hévízre.

A városvezetők a napokban Norvégiában tárgyaltak és népszerûsítették a várost.

 

- Másfél napot töltöttünk Norvégia fővárosában, Oslóban – bocsátja előre Papp Gábor polgármester. – Először egy turisztikai roadshow-n vettünk részt, amelyen Hévíz és hévízi szállodák is képviseltették magukat, és ottani tárgyalásokba, üzletkötésekbe is bekapcsolódtunk. Célunk a norvég piac és az ottani igények, utazási szokások felmérése volt. Találkoztunk Jeszenszky Géza nagykövettel és munkatársaival, akik segítséget és ötleteket ígértek a továbblépéshez. Koordinálják kinti bemutatkozásainkat: helyszínt adnak, sőt akár a szervezésbe is bekapcsolódnak, és felkutatják azokat a szervezeteket, szakembereket, akikkel érdemes megismerkednünk. Ott tartózkodásunk során tárgyaltunk egy olyan szakemberrel is, aki a jövőben Hévízt képviselheti, népszerûsítheti Norvégiában.

 

Másnap a hévízi küldöttség egy nagy turisztikai vásárra látogatott el, ahova a világ minden tájáról érkeztek kiállítók, Magyarország önálló standdal jelent meg. Hazánkat a Magyar Turizmus Zrt. és számos fogászat képviselte.

 

 

- Tárgyalásaink során azt tapasztaltuk, hogy van keresnivalónk a norvég piacon. Kicsi, de jól fizető vendégkörről van szó és igényes turistákról, akik nem a hévízi gyógyászat és tó iránt érdeklődnek, hanem az aktív turizmus iránt is. A norvégokat leginkább a kulturális értékek felfedezése motiválja, igénylik a megfelelő kiszolgálást, szívesen kerékpároznak, túráznak és a gasztronómiai kínálat is fontos számukra.

 

A norvég vendégek egyébként már nem ismeretlenek Hévízen, hiszen az elmúlt években több charter is érkezett az északi országból.

 

- Hévíz skandináv piacon való megismertetése már tavaly elkezdődött, ebben megfelelő tempóban haladunk előre. Svédországból rendszeresen érkeznek hozzánk vendégek, és van olyan szálloda, amely gyakran fogad norvégokat is, de ez még nem elég, Magyarországot és azon belül Hévízt meg kell ismertetni velük, mi pedig mindet megteszünk ennek érdekében – hangsúlyozza a városvezető.