MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Növekedési pályán
Tavaly közel kettőszázötezer regisztrált vendég szállt meg Hévízen, ami 11,2%-kal meghaladja a 2006-os mutatókat. A látogatók több mint egymillió-hatvanezer éjszakát töltöttek a városban, s kilencvenöt százalékuk a kereskedelmi szálláshelyek szolgáltatásait vette igénybe. A 2007. év idegenforgalmi statisztikáit az önkormányzati képviselők által jóváhagyott előterjesztés összegezte.

Az alig több mint 4.900 lakosú városban tavaly 10.583 férőhely várta a látogatókat. Az előző évhez viszonyítva a kereskedelmi szálláshelyek kapacitása több mint 3%-kal növekedett, míg a fizetővendéglátó-helyek férőhelyei lényegében nem változtak.
Az üdülési csekk bevezetése jótékony hatást gyakorolt a hévízi idegenforgalomra. Míg tíz éve zömében a külföldiek gyógyultak és üdültek Hévízen, addig mára nemzetiség szerint is átstrukturálódott a piac. 2004-hez viszonyítva közel harmincezerrel nőtt a hazai látogatók létszáma. Létszámuk tavaly csaknem elérte a százezer főt, s ezzel a hazai és a külföldi vendégek aránya megközelítette az 50-50%-ot. Igaz, a magyarok rövidebb ideig maradtak. Átlagban 3,7 vendégéjszakát töltöttek Hévízen, míg a külföldiekre a 6,51 éjszakás tartózkodás volt a jellemző.
A többéves statisztikákat áttekintve megállapítható, hogy az utazási szokások változásai a város idegenforgalmában is éreztették hatásukat, hisz a nemzetközi trendeknek megfelelően csökkent az átlagos tartózkodási idő. Az igények változását jelzi az is, hogy egyre többen a kereskedelmi szálláshelyeket részesítették előnyben, míg a fizető-vendéglátóhelyeken tizenöt százalékos létszámvisszaesést regisztráltak.
A beszedett idegenforgalmi adó 2007. évben 266.916.412 forint volt mely több mint 24 millió forinttal haladta meg az előző évit.

(Forrás: HÉVÍZI TV)