MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nyert a Carbona és a Danubius
Két hévízi szálloda is támogatást nyert a magas kategóriájú kereskedelmi szálláshelyek fejlesztésére kiírt regionális pályázaton. A NaturMed Hotel Carbona közel 245 millió Ft-os beruházáshoz 73 millió Ft-ot, a Danubius pedig az Aqua Hotel 223 millió Ft összegû felújításához nyert 67 millió Ft-os támogatást. Minderről sajtótájékoztató keretében számolt be Baracskai József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja és Mohácsi József, a Balaton Fejlesztési Tanács tagja.

Mindkét hévízi szálloda a színvonal növelését célzó beruházás megvalósítását tervezi. - Azt szokták mondani, hogy a Carbona belül nagyon szép, kívülről viszont csúnya – ismerte el a négycsillagos szálloda gyenge pontját Dr. Lukács Ferenc vezérigazgató. A több elemből álló pályázat most az esztétikára is hangsúlyt helyez. – Felújítjuk a Carbona külső épületét, száz szoba kap elegáns balkont, új főbejárat épült s ehhez kapcsolódva a konferencia- és báltermünket is felújítjuk. Bővítjük a szauna-rendszert, így önálló részleget vehetnek igénybe azok a vendégek, akik a klasszikus mezítelen szaunázást kedvelik és azok, akik ragaszkodnak a fürdőruhához. Építünk egy kamaszmedencét is, ahol a 8-16 éves korosztálynak megengedett lesz mindaz, ami másutt zavarja a vendégeket. Vízbe ugrálhatnak és csúszdákat, palánkot, vízipóló kaput is kapnak a szórakozáshoz – ismertette a Hévízi Televíziónak a vezérigazgató.
A pályázati támogatással a gyógy és a wellness részleget bővíti, korszerûsíti a Danubius Health Spa Resort Aqua Szállodája. – Két éve új szolgáltatási rendszert vezettünk be az Aquában, akkor négyszáz millió forintot költöttünk az átalakításra. Az all inclusive ellátás nagyon népszerû lett, de ahhoz, hogy az érdeklődés dinamikáját fenn tudjuk tartani, látványosan emelni kell a szolgáltatás színvonalát – vélekedett Fekete György a Danubius hévízi szállodáinak igazgatója. Jelenleg a gyógy- és wellness részleg kezelői tizenhét szobát foglalnak el, s az átalakítással ezeket „visszaadják” a vendégeknek. Ezáltal növekszik a szállodai kapacitás, a földszintre telepített szolgáltatásokkal pedig kialakul az a centrum, ahol mindent egy helyen találnak meg a vendégek. A projekt részeként bővítik a szauna-világot, felújítják a medenceteret és a gyógytornaterem helyére gyermekmedencét is építenek. – A válságos idők ellenére nagyon jó a foglaltságunk, keresett a szálloda. Nem lesz könnyû megtalálni azt az időszakot, amikor a beruházást a legkisebb fennakadás mellett tudjuk megvalósítani. Természetesen tartjuk magunkat az év végi befejezési határidőhöz – jelentette be Fekete György, aki arra is kitért, hogy a pályázati támogatás hihetetlenül nagy segítséget jelent a szállodaipar számára.
A megyéből egyébként még három pályázó örülhet. Lentiben és Zalakaroson egy-egy új szálloda építéséhez nyújt támogatást a regionális operatív program, míg az alacsonyabb kategóriájú szálláshelyek fejlesztésére kiírt pályázaton sikerrel szerepelt egy zalaszentgróti panzió is.

(Forrás: Hévízi TV)