MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nyertek a TDM pályázaton
A Hévíz Turizmus Marketing Egyesület több mint negyvenhét millió, a zalakarosi turisztikai Egyesület pedig csaknem hatvan millió forintot nyert a Balatoni Turisztikai Desztinációs Menedzsment Szervezetek támogatása kiírt pályázaton. A két civil szervezet eddig - forráshiány miatt - tartaléklistán várta a pozitív elbírálást. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség hévízi sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy sikerült biztosítani a két pályázó által igényelt százhét millió Ft-ot.

Tavaly év végén elsőként a Keszthelyi Turisztikai Egyesület nyert közel hatvan millió forintos támogatást a TDM szervezet fejlesztésére, a zalakarosi és a hévízi egyesület pályázata pedig tartaléklistára került. Mint Baracskai József a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja a tájékoztatón elmondta, az irányító hatóság jóváhagyta, hogy előrehozott forrásokból ez a két szervezet is támogatásban részesüljön. Hévíz közel ötvenöt és fél millió forintos, Zalakaros pedig több mint hetven millió Ft-os összértékû projektet valósít meg. Ezekhez nyolcvanöt százalékos támogatás biztosít a régió operatív programja, utófinanszírozásos rendszerben.
Zalakaroson a szervezetfejlesztés mellett a tourinform iroda bővítését is megcélozták. A Hévíz Turizmus Marketing Egyesület (HTME) pályázata öt témakörből áll. - A legfontosabb elem a marketing, tizenöt millió Ft-os projektrésszel. E mellett lesznek képzések, szervezetfejlesztést valósítunk meg, kutatásokat végeztetünk. Külön hangsúlyt helyezünk a termékfejlesztésre, melyben elsősorban rendezvények kapnak helyet. Az állandó programok mellett lesz animációs tevékenység és néhány nagyobb fesztivált is megvalósítunk a mûvelődési intézménnyel közösen – ismertette Horváth Orsolya a HTME irodavezetője. Az utófinanszírozás rendszere persze fejtörést is okoz majd a pályázat sikeres lebonyolításában.
– Szerződéskötéskor negyven százalék előleget hívhatunk le, s ha ez elfogy, akkor az idei évre az egyesület teljes anyagi erőforrásait leköti a pályázat előfinanszírozása. Így más tevékenységeinket korlátozni kell – vetítette előre Horváth Orsolya. A sajtótájékoztatón mindkét város polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a nyertes pályázat mellett nem csökken az önkormányzat által biztosított támogatás. Vértes Árpád Hévíz részéről azt ígérte: a tavalyival azonos összeget mindenképp megkapja a HTME, ám hogy több jut-e, arra csak a költségvetés februári elfogadásakor tud választ adni. Szirtes Lajos, Zalakaros polgármestere arról számolt be, hogy a turisztikai egyesülettel kötött öt évre szóló megállapodásban előre rögzítették az anyagi hozzájárulást. Ennek szellemében a város évente legalább 45 millió Ft-ot biztosít a turisztikai egyesület mûködéséhez, s ehhez idén is tartja magát.

(Forrás: Hévízi TV)