MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nyertes TDM pályázat után támogatási szerződés
Közel negyvenöt millió forintos hozzájárulást biztosít a Regionális Operatív Program ahhoz a projekthez, melynek célja, hogy erősítse a hévízi turisztikai desztinációs együttmûködést. Az összköltség nyolcvanöt százalékának finanszírozásáról szóló támogatási szerződést ma írta alá Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója és Dr. Hegedûs Lajos, a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület elnöke.

Ahol jól mûködik a turizmus, céltudatosak a szakmai szervezetek, ott sikeresek voltak a TDM pályázatok. Mindez Horváth Jácint szavaiból derül ki, aki az eddigi tapasztalatokat is ismertette a szerződés ünnepélyes aláíráskor. A Nyugat-dunántúli Régióban külön forrást állt rendelkezésre a Balaton térségére valamint az ezen kívül eső területekre. A balatoni régióból három jó tartalmú pályázat is beérkezett, ám az eredetileg tervezett támogatási összeg csak egy nyertes kihirdetését tette volna lehetővé. Ezzel szemben a Nyugat-dunántúli Régió többi pontjáról hiába futott be tizenkét pályázat, a többség menet közben elvérzett. Három pályázó maradt talpon, s eddig csak egyikük jutott el a szerződéskötésig. Ezek a tapasztalatok forrásátcsoportosításra ösztönözték a döntéshozókat, így mindhárom Balaton térségi pályázó – köztük a Hévízi is – forrást nyerhetett.
2011. júliusában befejeződő projekt főbb elemeit Dr. Hegedûs Lajos, a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület elnöke ismertette. Csaknem ötvenhárom millió Ft-os ráfordítással megvalósul a TDM szervezet szervezet- és hálózatfejlesztése, olyan desztinációs szakmai fejlesztési projekteket indítanak, melyeknek része a kutatás, a programszervezés és a termékfejlesztés. Információs táblarendszert és ún. Touchinfo pontokat építenek ki. A város több pontjára olyan információs terminálokat helyeznek ki, melyeken a vendégek programokat, szállásokat és éttermeket kereshetnek. Emellett számos útbaigazító tábla és térkép segíti majd a tájékozódást. Kerékpáros termékfejlesztés indul, melynek keretében térképek, útjelölések készülnek, és egész napos kerékpáros programok is megvalósulnak. A garantált programok mellett városi animáció várja majd a fürdőváros látogatóit.
Vértes Árpád polgármester a magas támogatási arányért mondott köszönetet, s örömét fejezte ki azért, hogy egyre több sikeres pályázat köthető Hévízhez. Az önkormányzat anyagi támogatása mellett új lehetőségeket nyit a marketing egyesület szakmai munkájában az elnyert összeg.
A rendezvény keretében Dr. Hegedûs Lajos elnök bemutatatta a marketing egyesület új irodavezetőjét is. Az álláspályázat nyertese, Etl Enikő, aki április 2-án áll munkába.

(Forrás: Hévízi TV)